Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 грудня 2010, 20:39 ДТП
Залізничні колії калічать життя ще двох людей
Залізничні колії калічать життя ще двох людей

Чергові нещасні випадки сталися й на залізниці. Обидва - в Білій Церкві. Спочатку чоловік потрапив під потяг, а згодом ситуацію повторив автомобіль. Деталі обох пригод розповість Олександр Дем'янчук.

Ішов, спіткнувся, впав, вдарився та втратив свідомість. Так, буденно, чоловік розповідає про свою трагедію. Перехід колій у невстановленому місці коштував Сергієві Єременку обох ніг.

Сергій Єременко, постраждалий:

- Там такий необорудований переход. Ішов я пізно, перечепився вдарився головою і видно втратив свідомість, коли проснувся - люди коло мене, і щось питають, а я не розумію, і це не було вже ніг.

Усе сталося миттєво. Вочевидь, машиніст навіть не помітив на колії людину. Постраждалого знайшли перехожі. Думали, п'яний. Підійшли і жахнулися.

Люди одразу викликали швидку. Медики не давали жодних гарантій, адже чоловік втратив чимало крові.

Юрій Човгун, лікар-травматолог:

- Уже была полная ампутация обеих ног в состоянии тяжелейшего травматического шока. То, что он выжил - это просто чудо, и в это благодаря приложенным усилиям, той дежурной бригады, которая дежурила.

Міліціянти цю протоптану через колії стежку називають не інакше, як проклятою. І таких стихійних переходів через рейки в місті чимало, і час від часу там фіксують нещасні випадки. До найближчого переїзду дуже далеко, от люди й шукають коротшого шляху.

Міліціянти намагаються втлумачити людям правила безпеки. Та називають цю роботу війною з вітряками.

Валерій Селезньов, оперативний черговий ЛВ міліції на станції Біла Церква:

- Проводили заняття біля колії, у школах, затримували осіб, проводили заняття. Складали протоколи. Роз'яснювали, де потрібно ходити, що є спеціальні переходи.

Сергій Єременко, постраждалий:

- Переход должен буть, можна зробить підземний. Не такий він дорогий, як його робить не хочуть.

Але й на облаштованих переїздах пригоди не рідкість. Так, у тій таки Білій Церкві, водій "Фольксвагена" кудись дуже поспішав. Вирішив, що його іномарка швидша за потяг. Але помилився. Тепер шкодує про свій вчинок у лікарні.

Олена Цимбалюк, старший інспектор сектору УМВСУ на Південно-Західній залізниці:

- 31-річний киянин, це водій, його доставлено до лікарні з черепно-мозковою травмою. Зараз встановлюються всі обставини ДТП. Але встановлено, що чоловік проїхав на забороняючий сигнал світлофора. Він бачив мотовоз, але вирішив, що проскочить.