Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 листопада 2010, 14:15 ДТП
На Вінничині локомотив на повній швидкості врізався в "КамАЗ"
На Вінничині локомотив на повній швидкості врізався в "КамАЗ"

Лобове зіткнення пасажирського автобуса та вантажівки в Тернопільській області. Після потужного удару маршрутка з 15-ма пасажирами перекинулася. Двох людей ушпиталили. А на Вінниччині аварія на переїзді. Локомотив на швидкості врізався в "КамАЗа".

Ця купа брухту нещодавно була вантажівкою. "МАЗ" зійшовся в нерівнім бою з потягом.

Багатовагонник "Харків - Івано-Франківськ" мчав до пункту призначення. Аж раптом машиніст побачив: "МАЗ" наполовину виїхав на колії.

Наталя Мельник, керівник сектору УМВС України на Південно-західній залізниці:

- Сталося ДТП на залізничному переїзді - станція "Миколаївка". Це між Козятином і Вінницею.

Зіткнення було неминучим. Ще й вантажівка зачепила й вирвала шматок будівлі переїзду. Водій машини загинув.

Ігор Ольховенко, в.о. керівника УДАІ у Вінницькій області:

- Водитель - мешканець Винницької області, машина часна, в часному користуванні.

Чому автівка вискочила на залізничне полотно - нині головне питання для правоохоронців. Переїзд цей регульований: обладнаний шлагбаумом, сигналізацією й семафором.

Виявляється, не все гаразд було з обладнанням. Працювало два шлагбауми. Один із них в автоматичному режимі. Інший - у ручному. Ним керувала працівниця переїзду.

Ігор Ольховенко, в.о. керівника ДАІ УМВС у Вінницькій області:

- Дежурна по переїзду, не убедившись, що їде поїзд, відкрила переїзд, і водитель виїхав на путя, де було здійснено ДТП.

Вже навіть порушили кримінальну справу. Розслідування провадить прокуратура.

Аварія на Вінниччині продовжила чорну хроніку трагедій на переїздах. У жовтні з різницею кілька днів сталися кілька аналогічних ДТП.

Марганець. Дніпропетровщина. Дванадцяте жовтня. Локомотив наїхав на мікроавтобуса. Загинуло сорок п'ятеро людей. Більшість на місці пригоди. Фахівці вважають: винен водій маршрутки. Він порушив правила переїзду залізничних колій, мав підробну медичну довідку, а в автобусі були занадто тоновані вікна.

Тарасівка. Київщина. Чотирнадцяте жовтня. Потяг збив "швидку". Двоє загиблих: вагітна жінка та її чоловік. Переїзд цей працював зі збоями. Шлагбауми закривалися не водночас. Це видно на відео з камер спостереження. Проте видно там і те, що водій таки порушив ПДР - об'їхав основний закритий обмежувач руху.

Брюховичі. Львівщина. Двадцять друге жовтня. "Мерседес" зіткнувся з дизельним мотовозом. Загинули двоє чоловіків. Десятирічна дівчинка в реанімації. Перехрестя це було регульоване. Та водій легковика знехтував попереджувальними знаками семафора.

Аварії за участі потягів й автівок стаються не часто. Та це якщо порівнювати з їхньою кількістю на трасах. Утім, ДТП на переїздах вражають: масштабністю і тривалістю простоювання транспорту.

Катерина Терновська, чергова на переїзді:

- Обычно объезжают джипы и маршрутки. У меня только что милиция была, конечно, нарушают очень сильно.

Низка осінніх трагедій на коліях змушує фахівців контролювати перетини ретельніше. У планах чиновників - додатково їх обладнати обмежувачами руху. А то й побудувати естакади. ДАЇвці ж дедалі більше сподіваються на водіїв. Що вони уникатимуть страшного досвіду загиблих колег-кермувальників.