Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 листопада 2010, 13:51 ДТП
У Криму перекинувся автобус - восьмеро людей отримали серйозні травми
У Криму перекинувся автобус - восьмеро людей отримали серйозні травми

Погода псується, і ДТП більшає. Їздити шляхами України дедалі небезпечніше - через вологу дорогу й туман. Наші журналісти підбили підсумки аварійних вихідних.

На швидкості перекинувся автобус у Криму. Рейсовий "БАЗ" рухався із Сак у бік села Низинного, й раптово нахилився і з’їхав з дороги. Із тридцятьох шістьох пасажирів у вісьмох медики діагностували переломи, ще в одинадцятьох - забиття та синці. За припущеннями, аварію спричинив розрив передньої лівої ресори автобуса.

Водій автобуса:

- Во время движения произошел щелчок, руль вырвало из рук, и ушли в кювет, автобус перевернулся. Я первый вылетел через лобовое, сорвали люк, один мужчина сорвал внутри, я снаружи, вырвали люк и через люк доставали людей.

 

Хочеш спати при кермі - зупинися. Такої водійської мудрості не знала кермувальниця цієї машини. Із Дніпропетровська їхала цілу ніч. Вже на київській дорозі її автомобіль понесло праворуч. На швидкості "Хендай" врізався у стовпа. Удар був такої сили, що машину буквально підкинуло на місці. Шансів вижити у водійки не було. Вона померла дорогою до лікарні. Жінці було двадцять сім, а машину купила лише в серпні.

 

Їхали трасою, а опинилися у верболозі. Не повернулися з поїздки до Польщі двоє кумів і Волині. Вранці, коли дорогу оповив густий туман, їхній автомобіль злетів зі своєї смуги, наскочив на кілька беріз і зупинився в кюветі. Тіла чоловіків знайшли за кілька десятків метрів від машини. Сам же легковик перетворився на купу брухту.

Віктор Главичка, керівник сектору УДАІ у Волинській області:

- Автомобіль отримав значні механічні пошкодження. І як результат - в цій ДТП загинуло двоє молодих людей. В даній ДТП водій не врахував дорожню ситуацію, яка склалася. Саме в цей період у нас був сильний туман, видимість була обмежена, і, звичайно, недотримання безпечної швидкості руху, що і призвело до таких трагічних наслідків.

 

Двоє "Жигулів" не розминулися на Сумщині. І модель однакова - десята, і колір, а ось кермувальники різні - росіянин і українець. У лобову атаку пішов наш водій - з невідомих причин він виїхав на смугу зустрічного руху.

Олексій Заверуха, інспектор УДАІ в Сумській області:

- Виїздом на місце пригоди було встановлено, що зіткнулися два автомобілі однакової моделі, пошкодження у них були майже однакові. З яких причин один з автомобілів виїхав на зустрічну смугу - з'ясовується, адже ширина проїзної частини становила майже 8 метрів.

На щастя, і водії, і пасажири автомобілів вижили. Людей трьома "швидкими" забрали до лікарень Сум. Кермувальників перевірили: обидва тверезі.

 

В Одесі під колеса "Богдана" потрапила 12-річна дівчинка. Школярка переходила дорогу зеброю. Водій маршрутки тепер виправдовується: перехожої не помітив. Дитина вижила, зі струсом мозку її доправили до лікарні.

Алла Марченко, керівник відділу УДАІ м. Одеси:

- Ребенок пересекал проезжую часть в установленном месте, согласно правилам дорожного движения. Со стороны водителя - то предварительно мы видим его вину, и всегда говорим, и напоминаем, что, согласно ПДД, при подъезде к не регулированным пешеходным переходам необходимо снижать скорость движения.