Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 листопада 2010, 11:58 ДТП
Під колесами автомобілів на українських дорогах гинули люди
Під колесами автомобілів на українських дорогах гинули люди

Людина загинула під колесами легковика в Харкові. Приблизно о сьомій ранку 46-тирічний водій "Ланоса" збив на десять років старшого чоловіка на Московському проспекті. Постраждалий одразу помер. І така сама доля спіткала вночі двох жінок. Одну збили на Дніпропетровщині, іншу - в Житомирській області.

Бабця саме переходила дорогу, коли на неї з зустрічної смуги вилетіла вісімка. Старенька отямитися не встигла, як опинилася на капоті.

Микола, водій "ВАЗу":

- Ехал в сторону старого моста, спускался с виадука, с правого ряда двадцатитонный автомобиль ехал в правом ряду, я шел параллельно с ним в левом ряду. Увидев человека, уходя от столкновения, выехал на встречную.

- Скорость какая была?

- Километров 60.

- Вы не видели пешехода?

- Это как-то так вообще мгновенно получилось, чтобы я сбивал его, если бы видел.

Автівка з такою силою налетіла на пенсіонерку, що від удару в машини розбилося скло. А бабцю відкинуло на кілька метрів вперед, просто під колеса вантажівки.

Борис, водій "КамАЗу":

- Девятка на встречную пошла, на обгон пошла, она ж за машиной была, может, не видел. Он на скорости ехал, поддел ее.

- И она под задние ваши колеса залетела?

- С крыши скатилась.

Пенсіонерку після подвійного наїзду врятувати не вдалося, вона загинула на місці.

 

Жінка загинула під час ДТП і на Житомирщині. Вона саме йшла додому, коли за двадцять метрів від оселі в селі Дубищі її збила автівка громадянина Росії. Зрозумівши що накоїв, чоловік утік. Правоохоронці шукали його майже добу.

Костянтин Перепелиця, керівник відділу ДАІ Чуднівського району:

- Ми розуміли, що людина була в стані афекту, і щоб не наробила вона іншого лиха, його треба було затримати. Тим більше мине, знали, наскільки правдива інформація про номерний знак авто. Не знали, чи це може бути злочинець, який в розшуку, які були мотиви зникнути. Почали вже відпрацьовувати всі населені пункти по прізвищу, яке дали нам митники, і вже до 5 вечора ми вийшли на слід.

Тепер водій розповідає: жінка переповзала дорогу навколішки. Тому помітив її останньої миті.

Затриманий:

- Вона лежала на асфальті, на моїй полосі, і зустрічний автомобіль засліпив мене. Я зупинився, підійшов, а вона була вже мертва. Тут прийшли сусіди, почали на мене кричати, і я в шоковому стані поїхав з місця ДТП.

Сусіди загиблої кажуть: жінці і справді було важко ходити, бо має інвалідність 2-ї групи. Однак повзти через дорогу вона не могла.

Сусідка загиблої:

- Його і вдень важко перейти. Бувають такі моменти. Я через дорогу ходжу по воду, то приходиться ждати, і вони так женуться, що тут би і людина здорова вискочила на дорогу - то він її вбив би. Всі в шоці люди, як же так, щоб собака бігла - то це взяти стільки і тягнути її - хіба ж він не чув, що людина під машиною?

Тепер відповіді на всі питання мають знайти експерти. А от місцевий люд ніяк не може второпати - чому попри часті ДТП в селі, через яке йде дорога державного значення, немає освітлення і лише кілька пішохідних переходів.