Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 жовтня 2010, 11:55 ДТП
На Волині водій багатотонки збив жінку й утік
На Волині водій багатотонки збив жінку й утік

П’яний водій збив жінку в Донецьку. Постраждала померла на місці, а водій утік. Щоправда, недалеко - його знайшли міліціянти. Така ж доля спіткала кермувальника вантажівки, що переїхав пішохода на Волині. Щоб виманити порушника з іншої області, правоохоронцям довелося розіграти невеличку виставу.

Фатальна зустріч людини з технікою сталася близько півночі. 34-річна жінка рухалася трасою в бік рівненського села Ярославичів. Коли додому залишалося якихось два кілометри, на жінку ззаду налетів завантажений цукровим буряком "МАЗ".

Сергій Власюк, керівник відділу ДАІ Луцького району:

- Як було? Він каже, що збив, загальмував, вийшов. Вона посеред дороги лежала. Він взяв її на руки і відсунув в сторону. Я говорю: "Вона була ж травою прикрита!" Каже: "Я не прикривав." - "А чому не повідомили в найближчий?.." Він причину не сказав, бо не знає що з ним діялося.

Наважився на таку сповідь водій вантажівки лише по обіді наступного дня. Напередодні ж, заховавши труп, чкурнув з місця аварії аж до Хмельницької області. Понівечене мертве тіло надибали зранку місцеві селяни.

Катерина Степанівна, мешканка с. Крупи:

- Як я дивлюся - то ж наш участок, якісь лахи. Кажу, хто вже викинув? Рука так лежить, а ми думали - сифон від умивальника. Йде невістка і мала. Так о підійшла - труп лежить. Не було видно, куртка насунута. Ноги вверх, а голова вниз…

Пенсіонерка викликала міліцію, а та почала з'ясовувати: яка машина фігурує в цій історії та хто її кермувальник. За протекторами шин встановили, що це був "МАЗ", а люди підказали: не раз бачили, як схоже авто курсувало тут ущерть заповнене буряками. Незабаром інспектори вийшли на втікача.

Сергій Власюк, керівник відділу ДАІ Луцького району:

- По телефону зв'язувалися з тим водієм, де він знаходиться. Він сказав, що в Острожці, іде в сторону Луцька. З ним була така мова, що ми хочемо взяти вас на роботу, є робота, щоби якось під'їхали до нас. Відповідно було дане орієнтування працівникам ДАІ. Транспортний засіб десь в годині 19 був затриманий у селі Струмівка.

Одначе, навіть після відвертої бесіди з горе-кермувальником, зізнаватися у скоєному він не став. Казав, має алібі і навіть свідків, що транзитом тієї ночі Волинь не минав. Та підвела чолов'ягу задня накривка фар, яку згубив на місці аварії. Побачивши її в руках міліціянтів, далі відпиратися не став. Жінку, що потрапила під колеса багатотонки, на цьому відрізку дороги вже поховали, проти її кривдника - водія із 30-річним стажем - вже порушили карну справу. Правоохронці прогнозують: утікач помандрує за ґрати на кілька років.