Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 жовтня 2010, 10:47 ДТП
На українських дорогах пройшли криваві жнива
На українських дорогах пройшли криваві жнива

Криваві жнива - на українських автошляхах: автівки б'ються одна в одну, в'їжджають у перепони та навіть злітають у повітря - як "ВАЗівська" "сімка" з Донецької області.

Аварія сталася через несправність автомобіля - такий попередній висновок міліціянтів. "Жигулі" сьомої моделі мчали пустою трасою, автівці ніхто не заважав. Свідки бачили, як на шаленій швидкості автомобіль раптово почав виляти. Колеса зачепили ґрунт на узбіччі, й легковик підлетів у повітря.

Наталя, свідок:

- Слышу удар, смотрю - а он взлетел метра на 3 над землей. Перевернулся и все. Я подбежала, один уже лежал, кровь с головы. А ко второму подошла, спрашиваю: "Помощь надо?" Говорит, нет, не надо.

У салоні машини було двоє чоловіків. Водій загинув, а от пасажирові надзвичайно поталанило: він вилетів з автомобіля ще до жорсткого приземлення. Чоловіка ушпиталили.

 

А от в іншій аварії, поблизу Маріуполя, загинула пасажирка скутера. Вона разом із приятелем їхала ґрунтовою дорогою. На бездоріжжі водій так розігнав свого мопеда, що втратив контроль і наїхав на перешкоду. Мопед кинуло ліворуч. За фатальним збігом обставин, скутер врізався у величезний бетонний уламок. Водій мопеда відбувся переляком, а його пасажирка не вижила.

 

У Криму під колесами автівки загинув літній чоловік. Аварія сталася в Червоногвардійському районі о шостій ранку. Шістдесятитрирічний селянин раптово вискочив на дорогу під колеса молоковоза. Уникнути трагедії водій вантажівки не встиг. Чи кермувальник зробив для цього все можливе - перевіряють працівники ДАІ. Натомість односельці загиблого подейкують, що пенсіонер був психічно хворий, і сам міг кинутися під машину.

Водій:

- Вдруг неожиданно с перекрестка со стороны Полог выскочил мужчина. Я его вообще не заметил. Он прям выскакивает при свете фар, руками машет, я пытался от него увернуться в сторону, но он прям на меня, прям бегом.

 

Не застраховані від трагедії на дорозі й працівники автоінспекції. Старший лейтенант міліції загинув у Криму. Він сидів при кермі автомобіля "Міцубіші". О другій ночі в селі Первомайському автомобіль міліціянта вилетів на узбіччя та врізався у кам'яну огорожу.

 

Через неуважність водія постраждали троє людей у Києві. Аварія сталася на двадцять восьмому кілометрі Столичного шосе. О пів на сьому ранку водій автобуса на ім'я Павло, як завжди, їхав на роботу. На перехресті йому треба було розвернутися.

Петро Недорода, постраждалий:

- Я працюю на розвозці. Під'їхав на перекрьосток, став. Включив лівий поворот, жду, пропускаю встречний транспорт. Сзаді мене ударяє джип і викидає на полосу встрєчного двіженія.

У заводський автобус в'їхав позашляховик "Ісудзу". Японська автівка мчала швидко, і кермувальник не помітив "ЛАЗа", що зупинився на світлофорі. Після удару некерована автівка стала посеред дороги - на такий сюрприз не чекав водій "Лади". Знов - удар: "Ісудзу" перекинувся на бік. З місця аварії медики ушпитали трьох постраждалих: водія позашляховика, шофера "Лади" та його пасажира. Всі троє знехтували пасками безпеки.