Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 вересня 2010, 10:36 ДТП
За вихідні на дорогах України сталася майже рекордна кількість аварій
За вихідні на дорогах України сталася майже рекордна кількість аварій

Аварійний джекпот урвали минулі вихідні. На дорогах України сталася майже рекордна кількість аварій. У багатьох ДТП загинули люди.

Троє загинули, ще п'ятеро - на лікарняних ліжках. Це статистика не за добу, а тільки однієї аварії в невеличкому селищі на Харківщині. Там водій, що вночі повертався з весілля, не помітив припаркованої на узбіччі "Таврії". На шаленій швидкості "Гонда Аккорд" наскочила на вітчизняну автівку. Перша удар витримала, а ось друга розбита вщент. Усі троє загиблих були саме в ній. У лікарні, куди потрапив і водій-порушник, з'ясувалося - він був напідпитку.

Григорій Обозний, старший інспектор відділу ДАІ в Харківській області:

- Алкоголь - это уже выяснилось после совершения ДТП, когда водитель был доставлен на освидетельствование. По протоколу, по акту обследования было выявлено, что он находился в нетрезвом состоянии. Но он этого и не отрицал. А то, что его вина... Он ударил стоящий автомобиль, который стоял, высаживал пассажиров. И ехал с большой скоростью - это видно по повреждениям и по свидетельству очевидцев.

 

Схожа аварія, учасники інші. На Херсонщині "Жигулі" на повороті наскочили на припарковану вантажівку "ЗІЛ". Від удару троє пасажирів "ВАЗа" померли на місці. Ще двоє - в реанімації. Інцидент стався вранці, дорога була порожньою, та і знаки попереджали про поворот. Водій вантажівки правил зупинки не порушував. У якому стані був кермувальник "Жигулів" - нині з’ясовує експертиза.

Нелік Попович, в.о. командира батальйону ДПС м. Херсона:

- Водій не вибрав безпечну швидкість руху, не врахував дорожньої обставини, не справився з керуванням, в результаті чого наїхав на стоячий автомобіль "ЗІЛ", під час дорожньої пригоди загинуло три особи, дві травмовано.

 

Не пропустив вантажівки. Під Сумами водій "Ауді" злегковажив знаком "стоп". На швидкості виїхав на перехрестя, а там - врізався в машину. Удар був такої сили, що вантажівка перекинулася і їй відірвало паливного бака. "Ауді" зім’яло на брухт. Водій і пасажир померли на місці. Двох парубків, що їхали в легковику, шпиталювали.

Володимир, водій вантажівки:

- На великій швидкості врізався мені в причеп якийсь автомобіль, марку цього авто я не встиг побачити, почув удар, мене розвернуло, причеп відірвало від машини.

 

Раніше це був "Мітсубіші Паджеро". Тепер силует відомого позашляховика годі впізнати. Він урізався у трактора.

Віктор, водій трактора:

- Їхав через Жилянський міст в Вишневе, тут різкий мені удар, мене управо кинуло, я став тут.

Тракторист Віктор тиснув педаль газу як міг. І їхав аж двадцять п'ять кілометрів за годину. Така швидкість водієві позашляховика видалася замалою. Тож вирішив обігнати, але необдумано.

Віктор, водій трактора:

- Обганяв фуру, зацепив фуру заднім крилом і рєзко вправо в мене. Ну, і вже в мене, а я в відбійник.

Фінал трагічний. Водій позашляховика в лікарні. Там само і двоє пасажирів. Третій - помер на місці.

 

Не розминулися на Луганщині потяг і бензовоз. Машина не встигла перетнути колію. Від удару її відкинуло на будівлю чергової на переїзді. Жінка саме була у приміщенні, від травм вона померла на місці. Інцидент стався вночі. Доки рятувальники ліквідовували наслідки аварії, вантажівки вилилося близько тони палива.

Геннадій Головненко, керівник Антрацитівської районної комісії з ліквідації надзвичайної ситуації:

- В кратчайшие сроки было восстановлено движение по одной колее, что дало возможность снять напряженность по движению поездов как внутри Украины, так и международного движения.

Зрештою бензовоз залили піною й підняли. Чому машина виїхала на колію перед потягом - нині з’ясовують міліціянти.

 

Не встиг проскочити. Як чортик із табакерки, постала ця автівка перед тролейбусом.

Водій тролейбуса:

- На красный остановился. На зеленый начал движение. И тут на перекрестке передо мной машина сразу. Я по тормозам, но не успел.

Зупинити багатотонний тролейбус - справа не одного метра. Після зіткнення важковаговик протягнув легковика ще метрів з десять. Тролейбус був порожнім, а тому рятувати там було нікого, а ось водія "Мітсубіші" шпиталювали.

Володимир Грянистий, заступник керівника відділу ДАІ м. Запоріжжя:

- Рядом на предприятиях есть видеокамеры, выемка будет. До того, как мы просмотрим видео с камер, я ничего говорить не буду.