Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2010, 10:30 ДТП
На Львівщині померла дівчинка, яка отримала в ДТП травму голови
На Львівщині померла дівчинка, яка отримала в ДТП травму голови

В Бродах, на Львівщині, горе-водій збив на переході дитину. Вона залишилася жива, нічого не розповіла родичам, а за 18 годин померла від травми голови.

Батьки Іванки щодня приходять на її могилу. Про те, що їхню дочку збила машина, дізналися на похороні від городян. І тільки тоді зрозуміли, чому напередодні дівчинка прийшла додому з синцями та в сльозах.

Андрій Годовський, батько загиблої:

- Насторожило, що дитина сказала, що вона впала, сама впала. І сказала, що голова болить. Дали таблетку, вона лягла спати. Виспалася.

Увечері Іванці стало зле. В лікарні медики поставили діагноз: струс мозку. Мати забрала доньку додому, адже ніщо не віщувало біди. Вночі стан дитини погіршав і її забрала "швидка". Близько 9-ї ранку дівчинка померла в реанімації місцевої лікарні від крововиливу у мозок. Дитина так і не зізналася, що її збила автівка.

Олександр Машкевич, інспектор Бродівського відділу ДАІ:

- Водій здійснив наїзд на пішохода. Пішоходом виявилася дівчинка неповнолітня, яка вийшла на проїжджу частину на пішохідному переході, і в результаті наїзду отримала тілесні ушкодження.

Як і батьки дитини, даївці про аварію дізналися лише наступного дня - зателефонував свідок. Він бачив, як водій збив дівчинку. Після цього хутко посадив її в автівку й кудись повіз. Правоохоронці за кілька годин знайшли кермувальника.

Олександр Машкевич, інспектор Бродівського відділу ДАІ:

- Водій пояснив, що дитину він взяв щоб відвезти до лікарні, але вона відмовилася. Він хотів відвезти додому, до батьків, але чому він з нею не зайшов і не повідомив про дану пригоду батькам… Ну, це вже буде встановлювати слідство.

Іванка мала б шанс вижити, якби шофер одразу прийшов до них і все розповів, упевнені батьки. Вони не можуть збагнути, чому одинадцятирічне дівча приховувало те, що сталося.

Марія Годовська, мати загиблої:

- Бо він її налякав. Він, напевно, їй сказав: "Не кажи вдома". Може, пригрозив чим. Переживала.

Андрій Годовський, батько загиблої:

- В першу очередь, я думаю, хоч би навіть в лікарню завезти і попередити батьків. Що так-то і так-то сталося. Можливо, воно так би не було.

Водій мав одразу повідомити про ДТП міліцію, огородити місце аварії й викликати швидку. Або в разі необхідності самостійно везти постраждалу в лікарню, пояснює правозахисник.

Олег Мицик, правозахисник:

- Керівні документи в такому випадку би зобов'язували помістити авто на штраф майданчик, провести, навіть якби не було тілесних ушкоджень, які тягнуть за собою кримінальну відповідальність, провести цілу низку експертиз, які не знаходяться в жодному зв'язку. Після того, після цього цей автомобіль би багато днів людина просила би забрати з штраф майданчика.

Зустрітися з журналістами "Свідка" кермувальник відмовився. Не наважився він і подивитися у вічі батькам Іванки.

Марія Годовська, мати загиблої:

- Пробачила би. Все одно я дитини не підніму. Але ти прийди, гордо розкажи, як було, чому вона не призналася і попроси пробачення в тої дитини.

Правоохоронці ж шоферові не пробачать - вже порушили кримінальну справу за фактом ДТП. І обіцяють: наступного місяця горе-водій постане перед судом.