Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 вересня 2010, 13:50 ДТП
У Криму службовий собака допоміг знайти винуватців ДТП, які втекли
У Криму службовий собака допоміг знайти винуватців ДТП, які втекли

Сорок хвилин переслідували кримські даївці водія, що скоїв ДТП і втік із місця події. Їхали селищем, а потім лісом. І хто зна, чи знайшли б винуватця аварії, якби не службовий собака.

"Ауді" мчав у бік Алушти, несподівано вискочив на смугу зустрічного руху й врізався у "Шевроле". З німецького авта кинулися навтікача водій і пасажир. В салоні машини лишилися дві травмовані жінки.

Сергій Куклішин, заступник командира взводу ДПС:

- Были приняты меры по розыску данного водителя. Привлекли мы для этого кинолога со служебной собакой.

Микола Федоров, інспектор ДПС:

- Собака активно взяла след, прошла по проулку жилого квартала до лесного массива, где совместно с сотрудником ДПС прошли за собакой мы около 4 км и были обнаружены, и задержаны владелец автомобиля с его пассажирами.

Втікачі були такими п’яними, що насилу трималися на ногах.

Андрій Лапко, інспектор ДПС:

- Водитель после задержания вел себя неадекватно, т.к. находился в состоянии алкогольного опьянения. Достал воду, начал заливать ее в разбитый бачок омывателя стекла, говорил несвязные вещи, состояние у него было, конечно, невменяемое.

При затриманні 34-річний кермувальник мало що розумів. На запитання, як сталося ДТП, відповів:

Водій:

- Думаю, часа через 2 буду знать.

- Что, так плохо?

- Да!

Нетверезими були й дві пасажирки "Ауді". В результаті аварії вони дістали різноманітних травм. Та більше за всіх постраждав 62-річний шофер "Шевроле", якого доправили в лікарню з діагнозом "перелам лівої ноги". За фактом ДТП порушили кримінальну справу.

Андрій Лапко, інспектор ДПС:

- Водителю автомобиля "Ауди" грозит уголовная ответственность, поскольку в результате ДТП есть пострадавший со средними телесными повреждениями.

Пса, який допоміг затримати винуватця аварії, даївці преміювали улюбленими ласощами - сосисками, які собака із задоволенням з'їв.