Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 вересня 2010, 13:20 ДТП
Под Одессой фура протаранила пропускающий пешехода "КамАЗ"
Под Одессой фура протаранила пропускающий пешехода "КамАЗ"

"Смертельні" перехрестя відомі багатьом автомобілістам. Одне з них є під Одесою. Та водіям двох вантажівок неймовірно поталанило: у страшній аварії обоє вціліли.

Оксана Піднебесна, кореспондентка:

Перехрестя на об'їздній дорозі під Одесою вважається одним з найнебезпечніших. Умов для цього предостатньо: спуск з гори, багатовантажні фури, що не встигають загальмувати і непрацюючі світлофори.

Об'їзна, якою рухається весь вантажний транспорт, пролягає насипаною дамбою, вздовж лиману. Вранці, коли тут найбільший автопотік, водій "КамАЗа" зупинився на мить, щоб пропустити перехожу. Та цього не чекав водій хури, що їхала позаду.

Олексій Курносов, співробітник УДАІ в Одеській області:

- Двигающаяся сзади фура не заметила этого и допустила наезд на стоящий автомобиль. В результате автомобиль развернуло на сторону, вы видите, как он сейчас стоит, ну, а фура, сбив электроопору, вот в таком состоянии находится.

За мить машина на шаленій швидкості врізалася у світлофора й бетонного стовпа електромереж. Водія з переломами забрала швидка. Лікарі оглянули й кермувальника "КамАЗа". Від потужного удару вантажівку розвернуло на 180 градусів. Чоловік не ушкоджений, але шокований.

Аварійне перехрестя - якраз навпроти дитячого санаторію. Утім, світлофор тут не працює.

Володимир Куляс, водій:

- Здесь 4 ряда движение, два вверх, два вниз. Останавливаются, а тот, кто едет, не видит. Двух детей переехали, потом эти аварии все время, потому что не работает светофор.

Та всупереч наріканням водіїв, даївці переконані: світлофор тут непотрібний.

Олексій Курносов, співробітник УДАІ в Одеській області:

- Данный светофорный объект действительно не работает, он отключен был, потому что когда он работал, здесь происходило еще больше ДТП, чем сейчас. Почему - потому что вы видите спуск здесь, и длинномеры не всегда успевают остановиться.

Та поки даївці вирішують, як зменшити кількість ДТП на перехресті, вінків, що нагадують про загиблих на цьому місці більшає.