Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 серпня 2010, 12:24 ДТП
У Львові горе-водій збив на переході жінку з візочком
У Львові горе-водій збив на переході жінку з візочком

У Львові на переході автівка збила матір із дитиною. Це вже другий випадок за літо, коли на зебрі під колесами горе-водія опиняються діти.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Пішохідний перехід, здавалось би, найбезпечніше місце на дорозі. Та саме тут варто бути особливо пильним, інакше сіро-біла смуга може перетворитися на суцільну чорну.

Півторарічну Віку врятувало диво, вважає її мати. Жінка ледве втримала візка, коли на нього наскочив "Деу Ланос".

Ірина Ступчанська, постраждала:

- Зупинилися машини, водій мені махнув, що я можу переходити. Я почала переходити дорогу, і на середині пішохідного переходу виїхала на зустрічну смугу машина, "Део" сірого кольору, заділа мені коляску, збила.

Маленька Віка відбулася забиттями та гулею на чолі. А в її матері досі тремтять руки, коли наближається до дороги. Те саме - з подругами Ірини. Їм із дітьми по кілька разів на день доводиться перетинати шлях. А це щоразу як на лінії обстрілу.

Наталя, подруга постраждалої:

- Ми боїмося, боїмося переходити дорогу. Перебігати, перелітати, напевно. Нема варіанту перейти спокійно дорогу. Навіть коли переходиш, що машина дійсно зупинилася, з другої сторони машина летить, жене і нас не бачить.

Це вже вдруге за нинішнє літо автівка на переході наскочила на дитячий візок, кажуть у ДАЇ. Таке стається, головно, через низьку культуру та кваліфікацію водіїв.

Світлана Добровольська, керівник відділу УДАІ у Львівській області:

- Не врахував, що це є перехрестя, що в цьому місці можуть переходити дорогу пішоходи, намагався скоїти обгін і скоїв наїзд на коляску.

Перед Іриною водій вибачився й пояснив: дуже поспішав.

Ірина Ступчанська, постраждала:

- Він мотивував тим, що він спішився, просто дуже, і так вчинив.

Ірина - щаслива, що її донечка жива-здорова й заяви на квапливого водія до міліції не писатиме. Тож винуватець відбувся лише переляком.