Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 серпня 2010, 12:42 ДТП
Зловісна п'ятниця виявився багатою аваріями
Зловісна п'ятниця виявився багатою аваріями

П’ятниця тринадцяте стала трагічним днем для подружжя пенсіонерів. Вони їхали своєю автівкою у справах. Та на столичній вулиці Кіровоградській врізалися у вантажівку. Жінка загинула на місці, за життя чоловіка борються медики.

Цю "ВАЗівку" зім’яло, як пивну бляшанку. "Жигулі" на чималій швидкості врізалися у вантажівку. Водій червоного авта навіть не встиг натиснути на гальма. Удар припав на правий, пасажирський бік. Шансів вижити в жінки похилого віку не було. Водієві поталанило більше. Його в непритомному стані забрала швидка. Кермувальник вантажівки не постраждав. Його в мить зіткнення не було в кабіні.

Водій вантажівки:

- Я просто остановился, буквально, на 5 минут, спросить дорогу. Грузовик это мой. Остановился спросить дорогу, подошел к автобусу, и буквально минута прошла, как он врезался. Я не видел, просто удар услышал. Свидетели рассказывали, что он выскочил с такой скоростью, что…

 

Страшні аварії позбавили життя п’ятох людей у Криму. Там сталися дві дорожньо-транспортні пригоди з мікроавтобусами. На трасі "Симферопіль-Миколаївка" "Газель" раптово виїхала на смугу зустрічного руху, де врізалася в "Опеля". Унаслідок зіткнення загинув 45-річний водій легковика. Його 29-річну пасажирку в тяжкому стані доправили до лікарні. Там травмована померла, не приходячи до тями.

 

Ще одна трагедія сталася на феодосійський трасі. О пів на восьму ранку кермувальник мікроавтобуса "Кia" під час обгону виїхав на зустрічну смугу, де врізався у "ВАЗівську" "п'ятірку". Машину буквально пошматувало. Водій і троє пасажирів, зокрема й 10-річна дівчинка, загинули. Ще одна пасажирка, 16-річна, в тяжкому стані в лікарні.

Микола, водій мікроавтобуса:

- На 100 км, поравнявшись с автомобилем "Жигули" пятой модели, произошел удар, объяснить столкновение я не могу, т.к. произошло все мгновенно в тот момент, когда мы поравнялись. Прийдя в себя, я оказался на встречной полосе выкинутый.

- Вы заблаговременно видели эту машину?

- Я видел ее. Я видел, как она спускалась сверху.

- С какой скоростью вы ехали?

- 80.

 

Поблизу Луцька не розминулися мікроавтобус "Мерседес", у салоні котрого було десятеро пасажирів, і легковик "Рено". Аварія сталася з вини кермувальниці малолітражки. Жінка знехтувала дорожніми знаками і не поступилася мікроавтобусові. Як наслідок - понівечений транспорт, стресовий стан у водіїв, забиття й перелами в пасажирів. Декого навіть довелося шпиталювати. ДАЇвці кажуть: обидва водії були тверезими. Одначе досвід кермування мали різний: громадський перевізник - десятирічний, а ось молодиця з "Рено" - лише півторарічний.

Олександр Паламарчук, інспектор УДАІ у Волинській області:

- Попередньо, основним винуватцем вважається водійка "Рено-Кенго", яка не надала перевагу у русі водієві маршрутки, що рухався головною. Зараз, на даний час, іде експертиза, то більше сказати нічого не можу. Травми, в основному, це - закрита черепно-мозкова травма, перелам носа і в пасажира "Рено" - перлом ключиці.