Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 липня 2010, 12:45 ДТП
В Україні через порушення ПДР сталися ряд аварій
В Україні через порушення ПДР сталися ряд аварій

І визволяли сьогодні вранці під Києвом з понівеченого автобуса 11-тьох пасажирів - усі громадяни Молдови. Водій заснув за кермом і врізався у вантажівку. Діставали людей рятувальники за допомогою спецтехніки. Дев’ятьом з них знадобилася медична допомога.

Не обійшлося без жертв на дорогах Чернівецької області. На пішохідному переході водій "Ниви" збив двох дівчат. Розкидав бідолах мов кеглі. Та зупинитися й допомогти п’ятдесятирічний громадянин Грузії і не подумав - чкурнув з місця пригоди. Та за кілька днів кермувальника-вбивцю затримали. На своє виправдання він заявив, що просто не помітив дівчат.

Микола Щербан, заступник головного лікаря лікарні швидкої медичної допомоги:

- Одна дитина сімнадцяти років була доставлена в стані клінічної смерті. У реанімаційному відділенні вдалось відновити роботу серця. Але, травма, що була отримана, була несумісна з життям, і провівши більше доби у відділенні реанімації, вона померла.

За схожим сценарієм на Буковині загинула ще одна жінка. У селі Шипинцях, Кіцманського району водій збив 57-річну жінку, яка від отриманих травм померла на місці. Винуватець ДТП зник. Та довго ховатися від правоохоронців не вдалося. Міліціянти затримали п’ятдесятирічного громадянина Італії. Іноземець у всьому зізнався.

Іван Добровольський, старший інспектор управління ДАІ в Чернівецькій області:

- За попередніми даними, громадянин Італії знаходився в тверезому стані, він був у гостях на Буковині. Про те, що він скоїв ДТП, говорить, що жінка ходила біля проїжджої частини і він її не побачив.

Не обійшлося без жертв і в столиці. О пів на першу ночі на проспекті Бажана автомобіль "Міцубіші Лансер" протаранив ліхтарний стовп. Автівка їхала проспектом у напрямку Південного мосту. В салоні окрім водія – п’ятеро пасажирів. На шаленій швидкості легковик став некерованим. Впоратися з кермом водій не зміг. Машина вилетіла на узбіччя й врізалася в електроопору. Шофера та чотирьох людей в салоні шпиталювали. П’ятий пасажир загинув на місці.

Нехтування правилами дорожнього руху стало причиною ще однієї столичної аварії. На Харківському шосе у лобову зійшлися "Порше Каєн" та "Міцубіші". За кермом німецької іномарки перебував вісімнадцятирічний юнак. За словами очевидців, саме з його вини і сталася аварія. Молодик виїжджав на Харківське шосе, японський легковик їхав по шосе у крайній лівій смузі. Водій "Порше" проігнорував і знак пріоритету і заборону повертати ліворуч. Надавивши на педаль газу, молодик вирішив проскочити три смуги зустрічного руху і перетнути подвійну осьову. Та не встиг.

Павло Мурзін, свідок:

- Он выехал, чуть-чуть притормозил, смотрю, выворачивает на лево. Удар. Оп! Уже стоят. Все. Плюс, я считаю что причина – Порш Каен. Поворот налево через три полосы. Да и вдобавок тут две сплошные полосы. Не нужно было тут вообще поворачивать. Надо было на право доехать аж за светофор следующий. И развернутся. Каждый день так езжу.

З місця аварії медики відвезли до лікарні обох водіїв. У юнака струс мозку, у жінки з "Міцубіші" перелом стегна. Правдивість слів очевидців перевіряють слідчі.