Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 липня 2010, 12:26 ДТП
У Маріуполі та Дніпропетровську сталося дві смертельних аварії
У Маріуполі та Дніпропетровську сталося дві смертельних аварії

Висока швидкість, неуважність, нехтуваннями правилами. У Маріуполі під колеса вантажівки вскочив легковик - не поступився дорогою. Його водій та пасажир вже ніколи не дізнаються, що були неправі. А в Дніпропетровську мотоцикліст, що нісся на величезній швидкості, на смерть збив пішохода, а сам відправився у реанімацію.

То був шлях додому з відпочинку. Двоє чоловіків та двоє дівчат поверталися в Макіївку з курортного містечка Мелекиного. 150 кілометрів мали проскочити легко - рушили ще вночі, безлюдною дорогою. За півгодини вже летіли напівпорожнім Маріуполем. І тут шалену "Ауді" зупиняє вантажівка.

Олександр, свідок:

- Автомобиль "МАЗ" двигался по главной дороге, светофор в ночное время работал в режиме ожидания, желтый, моргающий. А легковая "Ауди" выскакивала на главную, и водитель "МАЗа" начал тормозить на своей полосе.

Останньої миті водій легковика тисне на гальма й вивертає кермо, та удару вже не уникнути. Секунди страшного зіткнення - й іномарка не рухається, для пасажирів на передньому сидінні - зупинка остання. Прибулі на місце даївці фіксують дві смерті.

Федір Дженчаков, інспектор Маріупільського ДАІ:

- С выездом на место происшествия было установлено, что в "Ауди" находилось четыре человека, два из них на месте были смертельно травмированы - это водитель и пассажир, которые сидели спереди. И с ними были две девушки, которые были доставлены каретой скорой помощи в горбольницу номер пять.

Причини аварії з’ясовують слідчі. Але стовідсоткову провину покладають на шофера "Ауді", який не поступився на головній "МАЗу" й занадто тиснув на газ. Пронестися нічною дорогою швидко й без перешкод намагався і водій мотоцикла у Дніпропетровську. На спідометрі за сто, помітити пішохода на темній вулиці практично неможливо.

Олександр Неборачко, слідчий Дніпропетровського МУ міліції:

- Мотоцикл после наезда опрокинулся и протянул пешехода на себе еще около 50 метров, а водитель мотоцикла доставлен в больницу с тяжкими телесными повреждениями, а именно - переломом свода черепа, где ему оказана медицинская помощь.

Збитий загинув на місці. Його особу встановили лише за кілька днів. Куди довше доведеться чекати міліціянтам на одужання мотоцикліста-рисака, аби відтворити картину аварії. Та проти 22-річного юнака вже порушили кримінальну справу. На двоколісний він не мав ні техпаспорта, ні номерних знаків, ще й рухався містом занадто швидко. "Встигну, проскочу" - найтиповіша помилка недосвідчених водіїв, кажуть інспектори. Усвідомити її дехто навіть не встигає - такі уроки стають вже фатальними.