Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 липня 2010, 13:08 ДТП
На Миколаївщині нетверезий підліток на викраденому авто збив п'яну школярку
На Миколаївщині нетверезий підліток на викраденому авто збив п'яну школярку

З вітерцем, під хмільком, скутерцем! У миколаївському селі Солідарівці мопеди чи не в кожного підлітка. Витрати незначні, ще й жодних вікових обмежень. Мінімум заправки бензином, максимум - пивом. І гайда селом.

Андрій Цимбаліст, керівник відділення ДАІ Доманівського РВ УМВСУ в Миколаївській області:

- В основном, подростки ездят в нетрезвом виде на мопедах, на мотоциклах, на автомобилях редко попадаются. Я так думаю, на мое мнение, они считают, что если выпил, как они говорят, бутылку пива, проехал на мопеде, - то это не считается нарушением.

З двох коліс на чотири вирішив пересісти 16-річний хлопчина. Власного авта не мав, тож після чергової пляшки пива вирішив проїхатися чужим. Побачив старенькі "Жигулі", виламав залізякою двері - і вперед, у ніч.

Дмитро Сіпков, інспектор відділення ДАІ Доманівського РВ УМВСУ в Миколаївській області:

- Машину открывал путем взлома металлическим предметом, взломал замок, проник в салон, сломал кожух рулевого колонки, выломал замок зажигания и вручную завел его.

Селом підліток гасав недовго, поки не підсадив на капот 13-річну перехожу. Три вм'ятини на даху, дві тріщини на лобовому склі. Як проїхалася на автівці, дівчина не пам'ятає: після удару втратила свідомість. Утім, чітко описала все, що сталося до зіткнення: добряче хильнула з друзями й опівночі рушила додому.

Постраждала:

- Мы сидели в баре с девочками, пили слабоалкоголку, пиво, потом пошли домой. Ну, я шла домой по улице по дороге, все, что последнее помню - ехала машина, увидела фары, потом ударилась головой.

- Если вам 13 лет, как на это смотрят ваши родители?

- А чё родители? Им все равно.

Хапаються за голову тепер батьки винуватця ДТП. З місця аварії юнак утік. Та вже наступного ранку з батьками свідчив у відділку. За нічні витівки нащадка відповідати рідним. Правоохоронці кажуть, їхнє щастя, що у постраждалої тільки струс мозку.

Дмитро Сіпков, інспектор відділення ДАІ Доманівського РВ УМВСУ в Миколаївській області:

- Мальчик был привлечен к административной ответственности, сейчас находится дома до решения вопроса прокуратурой как несовершеннолетнего, за него несут ответственность родители.

Хмільні перехожі, нетверезі водії. Підловити неповнолітніх порушників руху складно, кажуть міліціянти. Патрулі селом - лише заїздом, година перевірок, а далі - некероване життя. Тож зізнаються: безпека селян у їхніх руках.