Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 липня 2010, 14:47 ДТП
Два великі ДТП на Львівщині та інші аварії сталися на українських автошляхах
Два великі ДТП на Львівщині та інші аварії сталися на українських автошляхах

Ні дня без ДТП. На українських автошляхах знову аварії. Цього разу серед загиблих - діти.

Дві страшних ДТП сталися на Львівщині. У першій пригоді маршрутка, що повертала на головну дорогу, не розминулася з "Мітсубіші Лансер". Водій і пасажир легковика, а також двоє пасажирів мікроавтобуса дістали травми. А ось у другій ДТП наслідки жахливіші. На трасі "Київ-Чоп" "Опель" вилетів на смугу зустрічного руху, де наскочив на "Жигулі". Водій "ВАЗа", що їхав за правилами, загинув на місці. Двоє пасажирів у тяжкому стані в лікарні.

Святослав Морозюк, заступник керівника УДАІ у Львівській області:

- Хотів би відмітити у цій дорожньо-транспортній пригоді технічний стан автомобіля "Опель Рекорд", тому що при огляді цього автомобіля було встановлено, що резина не відповідала вимогам правил дорожнього руху: був різний протектор на задній осі автомобіля.

А в Житомирі під колесами загинула дитина. На одній із вулиць міста просто перед машиною з причепом раптово вибігла семирічна дівчинка. Вона, зі слів дружини водія, наздоганяла свого пса. Часу загальмувати кермувальник не мав. Від страшного удару дитина померла.

Свідок:

- П'ятьорка проїхала, і вона з-за цеї п’ятьорки. Собачка вперед - а вона ззаді цеї п'ятьоркі. Ну, ми проїхали, а вона об прицеп ручками - і одлетіла, і впала, і всьо.

Збили дитину і в центрі Чернівців. П'ятирічний хлопчик також несподівано вибіг на проїжджу частину, й водійка "Мерседеса" не встигла зреагувати. Малюк опинився під колесами. З численними травмами й переломами його шпиталювали. Дитині зробили термінову операцію, але її стан тяжкий.

В'ячеслав Сапожник, лікар-травматолог:

- Загальний стан дитини залишається важким, що обумовлено первинною травмою. Зокрема, там відкритий перелом стегнової кістки, рана колінного суглобу, струс головного мозку та черепно-мозкова травма.

За статистикою - найбільше дітей на дорогах гине саме влітку: коли у школах канікули й багато підлітків лишається без батьківського нагляду. Вони, граючись, вибігають на шляхи, і такі забавки інколи стають фатальними.