Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 липня 2010, 11:11 ДТП
На Рівненщині двоє лісників загинули внаслідок зіткнення авто з локомотивом
На Рівненщині двоє лісників загинули внаслідок зіткнення авто з локомотивом

Смерть на рейках. На переїзді в рівненському селі Новій Любомирці "УАЗик" в'їхав під локомотив. Загинули двоє лісників.

"УАЗик" не розминувся з локомотивом на технічному переїзді. Аварія сталася опівночі. Потяг рухався зі швидкістю 70 кілометрів за годину, аж раптом на нього вискочив позашляховик. У ньому їхали двоє лісничих. Після зіткнення авто пролетіло не один десяток метрів та збило світлофор. Водій, 54-річний працівник Любомирського лісництва та його колега-пасажир, загинули на місці.

Микола Голік, перший заступник керівника ВП "Рівненська дирекція залізничних перевезень":

- Їхали зі станції Решуцьк в напрямку Любомирки. Там працювала сигналізація. Все справно йшло, вони прямо вискочили під колеса.

Технічний переїзд, на якому сталася трагедія, специфічний. Оснащений він сигналізацією, світлофорами та автоматичним дерев'яним шлагбаумом.

О восьмій вечора по обидва боки полотна закривають на замки і дерев'яний шлагбаум, і два додаткові металеві, котрі об'їхати неможливо.

Відкривають їх о восьмій ранку. Залізничники кажуть, обладнання було справне. Наразі слідство з'ясовує, чи закривали у ніч трагедії додаткові шлагбауми? За попередньою версією правоохоронців, водій авта порушив правила перетину залізничного переїзду.

Слободенюк, керівник ДАІ в Рівненській області:

- Грубо порушив правила дорожнього руху і здійснив зіткнення з локомотивом. Щороку 1-2 ДТП є за участю водіїв. Грубе порушення правил є причиною цих ДТП.

Залізниця - зона підвищеної небезпеки. Тому не слід легковажити, перетинаючи її. Лише цьогоріч в області сталися 4 ДТП та 2 нещасних випадки.