Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 червня 2010, 09:43 ДТП
Минулої доби сталося близько півтисячі аварій
Минулої доби сталося близько півтисячі аварій

Хтось чогось не догледів, хтось десь не впорався. Наслідок, як завжди - покалічені водії й пасажири та розбиті автомобілі. Скажена вантажівка в Києві травмувала одразу чотирьох людей. А в іншому районі столиці зафіксували летючого "Опеля".

Розбита фара й подряпаний бампер. Такий наслідок недотримання відстані водієм "Шевроле". Спочатку учасники ДТП навіть не засмутилися. Проте, тільки на півгодини.

Віктор, пасажир "Ланоса":

- Нас догнала машина в зад, не витримала дистанцію. Пока ждали ГАІ, получилося, що догнала ще фура. Потерпів мій брат, він був за машиною, розбирався з іншим водієм і його збила фура.

Водій вантажівки виправдовується: їхав не більше вісімдесяти кілометрів за годину. Нарікає на аварійні знаки. Каже, через них не зміг впоратися з сорокатонником.

Віталій, водій вантажівки:

- Переді мною їхав "Форд", почав притормажувати, я почав притормажувати. Він різко з’їхав уліво - я вже нажав що міг. На мій вигляд, якби аварійні знаки були виставлені метрів за сто, я думаю такого не було.

Швидкість вантажівки сягала далеко за сотню, скаженіє власник "Форда". Коли вона його наздогнала, він почувався безпорадним м'ячем.

Володимир Гнатюк, водій "Форда":

- Я притормозив, дивлюся - я к їх об’їхати справа. Поток машин - я пішов зліва, думав, по-людяному, по-маленьку проїду. Чую - удар. Машину мою підкидає в гору. Думав, перевернеться, і всьо.

А ця обсмалена автівка ще годину тому була "Опелем Астрою". І не простим, а летючим. За попередньою інформацією, водій кудись надто поспішав вулицею Малишка. Через велику швидкість не мав змоги повернути праворуч. Машину несло перпендикулярно трамвайним коліям. На бордюрі автівку підкинуло. Вона пролетіла кілька метрів, приземлилася на іншому боці і знову злетіла. Впала вже на узбіччя й зайнялася.

Олег Костюченко, старший інспектор Деснянського РУ МНС м. Києва:

- Ніхто не загинув, навіть не було постраждалих, так як винуватці події покинули місце пригоди, і на теперішній час правоохоронні органи займаються їхнім затриманням.

А ця сумна пригода сталася в Голосіївському районі. На перший погляд, водій "вісімки" "вшелепкався" по самі вуха. Адже поцілунок у зад "Акури" надто дорогий. Та насправді, то позашляховик ударив "ВАЗівку". А перед тим зустрівся на перехресті з "Гюндаєм". Нібито, знехтував червоним сигналом світлофора.

Водій "ВАЗу":

- Эту "Акуру" разворачивает в воздухе - и она со всего хода бьет меня. Моя стояла на ее месте.

Співробітники ДАЇ радять бути уважними й попереджають громадян про відповідальність перед законом та іншими учасниками дорожнього руху. Адже нехтування правилами минулої доби призвело до майже півтисячі ДТП. Восьмеро осіб загинуло.