Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 червня 2010, 14:37 ДТП
В Одеській області "КАМАЗ" протаранив житловий будинок
В Одеській області "КАМАЗ" протаранив житловий будинок

Справжній Армагеддон. На Одещині, поблизу траси "Одеса-Київ", "КАМАЗ" зніс півхати. Водій вантажівки не впорався з керуванням і вона влетіла в житловий будинок, де родина дивилася матч чемпіонату світу з футболу. Не обійшлося без жертв і травмованих.

Дмитро Панченко, свідок:

- От там сиділи ми на углу, за комбайном. Він ішов, згори летів прямо на нас. От я, брат і дядько сидів. Я їм говорю, щоб вони вставали, бо "КАМАЗ" летить. Потім встали, одбігли, він почав руля викручувать, пішов на комбайн і залетів прямо сюда. Колесо переднє заламало і куча пилі було.

Очевидцями небувалого ДТП стали мешканці села Старої Єлизаветівки. Місцеві розповідають: вантажівка перевозила трактор "Білорусь" і повернула на узвіз. Водій не впорався з керуванням і на швидкості з’їхав з дороги. Трактор вилетів з кузова і разом з "КАМАЗом" протаранив будинок.

Свідок:

- Я бачила, ця машина піднімалась на гору. Коли вона начала здавать, я вибігла, бачила що сюда щось полетіло, це ж моя тьотя! Я біжу, всю вулицю піднімаю, забігаю сюди - а там пиль! Я кричу, чи вони вже повмирали, а там провода вже начали сверкать. Вибігла на вулицю, начала дзвонить в міліцію, фельдшерці нашій.

Розкидане на подвір’ї каміння - ось і все, що лишилось від двох кімнат. Під уламками власної оселі опинилася родина Кострибів.

Євгенія Костриба, постраждала:

- Просто побачила, як в хату через вікно летить пиль якась. Я думала, що вогонь, но не гаряче, просто все начало падать, я вже нічого не бачила. Начала тільки Бога молить, а потом схватилася, начала кричать, чи всі живі. А потім осознала, що в мене син лежить у хаті на землі, бо в хаті жарко, і чоловік лежить на кроваті.

Господаря помешкання і його сина сусіди дістали з-під уламків. Надвечір їх відпустили з лікарні додому. Обставинами трагедії шоковані.

Михайло Костриба, постраждалий:

- Ми з сином лежали, смотрели футбол, саме закончився футбол со счетом 1:1, і почалась реклама. І тут пішов гром, хвать - і заїхав "КАМАЗ", мене придавило і сина тоже. Спасибо, ребята, люди нас отпорпали. От і все.

Не пощастило пасажирові "КАМАЗу". 17-літній хлопець загинув на місці пригоди. Дісталося й 22-річному шоферові.

Анатолій Чернєв, лікар Ширяївської районної лікарні:

- Черепно-мозговая травма у больного, сотрясение головного мозга, ушибы грудной клетки и множественные рубленые раны головы.

Причини жахливої трагедії з’ясовують. Слідів гальмування "КАМАЗу" на місці не виявили, тож експерти вивчають дорожні обставини.

Сергій Щербань, заступник керівника відділу УДАІ в Одеській області:

- Сложность на этом участке дороги - это единственное, что спуск. Но учитывая, что это не зима, а лето… Да, дорожное покрытие не совсем гладкое, есть выбоины, но я не думаю, что это послужило причиной ДТП. То есть, если автомобиль движется с нормальной адекватной скоростью, то проблем для проезда в этом участке нет.

Аварія на цьому місці - не перша, скаржаться місцеві. Саме тут, на повороті, вже перекидалися автівки та мотоцикли. А дорожніх знаків, котрі б попереджали про небезпеку, й досі нема.