Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 червня 2010, 09:02 ДТП
На українських дорогах у ці вихідні відбулося багато аварій
На українських дорогах у ці вихідні відбулося багато аварій

Аварійно-небезпечні вихідні. Цими днями на вітчизняних шляхах виникло багато ДТП. А сам вікенд став для багатьох пасажирів останнім.

На Одещині вночі мікроавтобус із білорусами наскочив на відбійника й урізався в "КАМАЗа". Водій маршрутки й один із пасажирів загинули на місці, інші ж - з численними травмами ушпиталені. Що спричинило аварію - ще з'ясовують. Найімовірніше, водій знехтував швидкісним режимом траси.

Микола Гуш, водій "КАМАЗа":

- Ехал по Киевской трассе в сторону Одессы. Почувствовал удар в заднюю часть машины и в зеркало увидел, как микроавтобус вошел в заднюю часть машины от удара в сторону отбойников. Когда остановился - вышел с машины, увидел: много жертв и люди стонали и кричали.

Неподалік Сум сім'я, що поверталася з дачі "Запорожцем", не розминулася з "Фольксвагеном". Від лобового зіткнення частини старенького авта розкидало на 30 метрів довкола, а пасажирка, що сиділа на передньому сидінні, загинула. Водій вилетів із машини разом із кріслом, чоловіка рятують медики. Борються лікарі й за життя доньки кермувальника, вона сиділа на задньому сидінні. Як і чому сталася ДТП - з'ясовують міліціянти.

Андрій Лагетко, старший інспектор УДАІ ГУ МВС України в Сумській області:

- Близько 16:30 на автодорозі "Обхід м. Сум" відбулося зустрічне зіткнення автомобілів "Гольф" та "ЗАЗ 968", внаслідок чого пасажирка автомобіля "ЗАЗ" загинула від отриманих травм. Водій та пасажир автомобіля "ЗАЗ" доставлені до медичного закладу з тілесними ушкодженнями. На місці працює оперативна група, обставини події встановлюються.

Пристебнись паском безпеки й не перевищуй швидкості, а тим паче - на сільських дорогах. Тепер водій цієї автівки радитиме так усім. Він єдиний пристебнувся й єдиний, хто вижив після аварії.

Свідок ДТП:

- Він різко на обгон пішов, і потом його потянуло боком, і впереді "ЗІЛа" він вилетів на обочину. Декілька раз перекинувся, потом його підняло так, наче до верху, і на землю кинуло задом уже його.

У машині було ще двоє пасажирів. Жоден не вижив.

Ростислав Андрогщук, заступник керівника УДАІ в Житомирській області:

- Водій отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості, а два пасажири, які знаходилися на задньому сидінні та не використовували пасків безпеки, загинули на місці пригоди. Одну з пасажирок внаслідок ДТП викинуло з автомобіля через розбите скло.

В Одесі п'ятнадцятирічний хлопець не дочекався зеленого світла світлофора. Цього аж ніяк очікував місцевий водій. Загальмувати він просто не встиг. Хлопцеві ще поталанило. У нього лише зламаний ніс, травма голови, а попереду - тижні лікування.

Сергій Малоголовко, інспектор відділу УДАІ в Одеській області:

- На данном участке дороге, перекресток Черняховского и улицы Маршала Говорова, приблизительно в 22:00 5 июня был совершен наезд на пешехода автомобилем "ВАЗ 21 102", который двигался со стороны Площади 10 апреля в направлении к Фонтанской дороге.

Борис Сачалко, Оксана Москаленко, Оксана Піднебесна. НТН.