Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 травня 2010, 13:09 ДТП
На Харківщині в результаті ДТП стався витік азотної кислоти
На Харківщині в результаті ДТП стався витік азотної кислоти

Близько тони надзвичайно небезпечної речовини, азотної кислоти, вилилося на трасу на Харківщині. Неподалік містечка Шевченкового перекинувся "ЗІЛ" із баком у кузові. Рятувальники ліквідовували наслідки аварії кілька годин і запевняють: загрози людям та довкіллю немає.

Вантажівка з сімома тонами азотної кислоти прямувала до Харкова, на приватне підприємство. На одному з поворотів водій не впорався з кермом, і "ЗІЛ "перекинувся на узбіччя. Свідком ДТП був інспектор ДАЇ, що їхав смугою зустрічного руху.

Григорій Обозний, старший інспектор УДАІ м. Харкова:

- Остановил свой автомобиль, выскочил из него, подбежал к поврежденному автомобилю грузовому, вытащил оттуда водителя, и только тогда увидел, что из бочки проливается очень опасный груз. То есть, опасная жидкость - азотная кислота.

За сорок хвилин до місця аварії прибули МНСівці в костюмах хімічного захисту. Цистерну й калюжу кислоти, що утворилася за цей час, спочатку залили піною - щоб не випаровувалась. А потім нейтралізували хімічними реагентами.

Володимир Єфремов, керівник відділу УМНС у Харківській області:

- Нами были привлечены сотрудники санэпидстанции, которые провели вчера уже замеры воздуха, отобрали пробы грунта. И, по их заключению, превышения допустимой концентрации ни в воздухе, ни в грунте не обнаружено. Движение по автотрассе было разрешено.

Водія вантажівки доправили до лікарні. У нього перелам ключиці та хімічні опіки рук. Надали медичну допомогу й ДАЇвцеві, який першим дістався місця пригоди. Автоінспекція перевірила документи перевізника. Стверджує, все потрібне для транспортування вантажу було. Чи відповідатиме водій за створення небезпечної ситуації - залежить від висновків експертів про причину аварії. У ДАЇ припускають: чоловік чи то відволікся, чи то заснув при кермі.

Ганна Силаєва, В'ячеслав Душка, Харківська область, НТН.