Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 травня 2010, 09:31 ДТП
На свята в Україні не обійшлося без ДТП
На свята в Україні не обійшлося без ДТП

Не минулося без ДТП й на свята. Врізалися автівки одна в одну і в пішоходів. На щастя, ніхто не загинув. Більше розповість Марина Борисполець.

В Одесі автівка наїхала на підлітка. ДТП сталася на перехресті вулиць Канатної й Успенської. Машина збила 15-річного школяра, що перетинав дорогу за правилами.

Постраждалий:

- Я переходил через зебру, и одна машина остановилась, другая летела. Я вижу, что никого нет, взял, перешел - и машина ударила.

- Машина, которая на тебя наехала, она справа была?

- Да, мне по ноге ударила, я упал на асфальт.

Винуватець аварії, водій "Шевроле", твердить: пішохода просто не помітив. Його загородив легковик попереду, що саме пропускав підлітка.

Алла Марченко, керівник відділу ДАІ м. Одеси:

- Водитель автомобиля поясняет, что ребенок выбежал из-за остановленного автомобиля. Он не выбежал, он пересекал проезжую часть по нерегулированному пешеходному переходу, то есть, ребенок соблюдал правила дорожного движения, переходя проезжую часть.

У дитини медики зафіксували численні синці та забиття.

Не втечеш! Мабуть так подумав пішохід у Дніпропетровську, коли побачив перед собою "Жигулі". Адже хоч як намагався водій легковика уникнути зіткнення з чоловіком - не вдалося.

Ірина, свідок ДТП:

- Мы ехали, тормозили-тормозили, петляли-петляли, а тут эти бежали. Увертался уже как мог… он прям на машину заскочил.

Водій і свідки ДТП розповідають одне й те саме: легковик спокійно рухався дорогою, аж раптом із-за припаркованої маршрутки вискочили двоє чоловіків. Один потрапив під колеса. Іншого лише трохи зачепило.

Андрій, водій "ВАЗа":

- Я ехал на зеленый свет со скоростью километров семьдесят в час, здесь остановилось маршрутное такси, не знаю какое, не видел. Тут я, ничего даже не подозревая, из-за маршрутки выбегают два человека. Вот этот бежал сзади, пострадавший бежал впереди, вариантов не было, я тормозил. Ну, вот так вот случилось.

Один із постраждалих каже: поспішали на трамвай. Тому й побігли через дорогу.

Дмитро, постраждалий:

- Бежал человек сзади, на трамвай спешил. Я за ним побежал.

- Вы не знакомы ранее?

- Знакомы.

- Ваш друг?

- Коллега.

Одного з бігунів забрала швидка: в нього відкрита черепна травма і струс мозку. В іншого - синці й подряпини. Обидвоє чоловіків були напідпитку.

І ще одна ДТП у Дніпропетровську. Зіштовхнулися вантажівка й легковик. Старенький "ВАЗ" виїжджав із гаражного кооперативу й намагався розвернутися, тієї миті його й ударила велика машина.

Олександр, водій вантажівки:

- Я двигался в сторону жилмассива "Северный". Передо мной выскочила машина, поворачивала в гаражи, я даже не успел остановиться, чтобы даже хотя бы пропустить.

Володимир, водій "ВАЗа":

- Моя вина. Оглянулся назад - вроде, нет никого… Просвет есть. Повернул - а спереди из-за машины, вроде, был просвет, а пока поворачивал медленно - вот этот грузовик проскочил.

Водії авт не постраждали. А ось шістдесятип'ятирічній пасажирці "ВАЗа" не поталанило. Її з травмами забрали до лікарні.

У Маріуполі на перехресті не розминулися "Деу" й "Опель". Аварія сталася пізно ввечері. Світлофор не працював. Тож водій "Опеля" вирішив злегковажити знаком "поступися дорогою" і проскочити перетин. Не вдалося.

Олександр Чіпко, свідок ДТП:

- На этом перекрестке, который не регулируемый, светофор моргает. На моргающем светофоре водитель автомобиля "Опель Астра" двигался со стороны автовокзала по улице Октябрьской. В момент проезда перекрестка не ступил дорогу, и врезался в "Део".

Від удару "Део" відкинуло з дороги на територію школи. А водія з незначними травмами ушпиталили. Автівки ж розтрощені.

Марина Борисполець, Оксана Піднебесна, Артур Терещенко, Микола Рябченко, НТН.