Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 травня 2010, 12:39 ДТП
На Львівщині п'яний водій "Жигулів" збив мотоцикліста
На Львівщині п'яний водій "Жигулів" збив мотоцикліста

"ВАЗ"-івська п'ятірка збила мотоцикліста на Львівщині. Водій-порушник із місця пригоди втік. Пізніше стало відомо, що за кермом "Жигулів" сидів добрий знайомий місцевих ДАІвців - любитель їздити напідпитку. І цього разу він теж був п'яний.

Класичний випадок - так інспектори ДАІ охарактеризували ДТП у Стрию. П'яний водій знехтував правилами виїзду на головну дорогу й зіткнувся з мотоциклістом. Надавати допомогу постраждалому й гадки не мав - просто втік. Та довго шукати порушника не довелося - ним виявився старий знайомий правоохоронців.

Василь Поленичка, інспектор ДАІ м. Стрия:

- Через хвилин 40 оперативно-розшуковим методом знайдено водія. Водій у нетверезому стані, попередньо позбавлений права керування, залишив місце ДТП. Як пізніше виявилось, він машину в кущі заховав, сам хотів втікнути.

Мотоцикліст Мар'ян каже, що пам'ятає тільки момент зіткнення з "п'ятіркою". Бо за мить втратив свідомість.

Мар'ян, постраждалий:

- Їхав по проїжджій частині на скутері, зліва зненацька машина виїхала поперек дороги - і всьо. Я не мав куди ні втікнути, ні часу зупинитися. Просто заїхав в машину, і всьо.

- Про що у той момент подумали?

- Ой! Ось! Всьо! (сміється)

Медики запевняють, якби швидкість двоколісного була більшою, хлопця б не врятували. Нині Мар'ян одужує, однак серйозні травми доведеться лікувати ще не один тиждень.

Олег Жураківський, лікар-травматолог Стрийської лікарні:

- На даний час виставляється діагноз: відкрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій лівого колінного суглобу, післятравматичний шийний міозит.

Порушник пояснює свою втечу просто - поспішав до матері. Тепер за поспіх відповідатиме. Поки що кара за їзду у нетверезому стані не така вже й сувора - заборона керувати автом та чималий штраф. Однак міліціянти збираються відкрити проти злісного порушника кримінальну справу. Своє отримає і постраждалий - за незареєстрований мотоцикл. Тож оштрафують і його.

Євгенія Полікарпова, Михайло Заярнюк, Львівська область, НТН.