Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 травня 2010, 09:00 ДТП
У Дніпропетровську водій "Мазди" збив 14-річного велосипедиста
У Дніпропетровську водій "Мазди" збив 14-річного велосипедиста

Герой наступного сюжету з місця аварії не тікав: він збив велосипедиста, але зупинився й викликав допомогу. Постраждалий підліток із тяжкими травмами в лікарні. А міліціянти намагаються відтворити картину подій.

Новенький, майже не пошкоджений велосипед і "Мазда" з розбитим лобовим склом та дахом. Не розминулися на майже порожній вулиці. Їхав за правилами, швидкості не перевищував, переконує водій іномарки. Юного кермувальника двоколісного транспорту помітив запізно - гальмувати часу не було.

Павло, учасник аварії:

- Я ехал в правом левом на допустимой скорости.

- С какой скоростью?

- Я точно не скажу, я не смотрел на спидометр, но до 80 километров в час - это точно.

- Вы видели велосипедиста?

- Я увидел его уже на лобовом стекле.

Удару не бачив, а вже почув, каже шофер іншого легковика. Він став свідком падіння 14-річного хлопця. Переконує: водій "Мазди" усіляко намагався уникнути зіткнення.

Сергій, свідок:

- Парень от бордюра как пошел на разворот на велосипеде, как ехал от бордюра, хотел развернуться. "Мазда", получается, ехала во втором ряду на сплошной линии. И парень на "Мазде" уже начал уходить, как бы почти на встречную, чтобы его объехать, но паренек на велосипеде все равно, то ли он впереди машины хотел проехать, проскочить, я не понял. И получилось столкновение.

Юний велосипедист поки нічого не може розповісти про аварію. Перелам ключиці зі зміщенням, відкрита черепно-мозкова травма, численні забиття й рани голови, тулубу, кінцівок. У такому стані восьмикласник перебуває в реанімації. Медики кажуть, врятував хлопця оперативний виклик швидкої.

Сергій, свідок:

- Водитель остановился, оградили, подошли к парню, оградили, стали останавливаться другие машины, и через диспетчера вызвал скорую помощь.

Міліціянти дякують водієві за допомогу постраждалому, але відповідальності за аварію не знімають. За фактом пригоди порушили кримінальну справу. Хто і як помилився на дорозі, з'ясує слідство.

Інна Дудченко, Артур Терещенко, Дніпропетровськ, НТН.