Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2010, 10:38 ДТП
У Києві пасажирський "ЛАЗ" втратив керування та протаранив мікроавтобус
У Києві пасажирський "ЛАЗ" втратив керування та протаранив мікроавтобус

Пасажирський "ЛАЗ" протаранив мікроавтобус на виїзді з Києва, на проспекті Перемоги. Внаслідок аварії загинули двоє людей: водій і пасажир буса.

Шістдесят кілометрів за годину. Кермувальник автобуса переконує, що саме на такій швидкості їхав столичним проспектом. В салоні "ЛАЗу" перебували 25-ро пасажирів. Як транспортний засіб винесло на зустрічну смугу, шофер і сам не второпає.

Водій автобуса:

- Їду кілометрів 60. Тому що як раз там стояли з фарою, скорость провіряли. Мгновенно резко машину вправо кинуло. Потом я по тормозам, за руль вцепився, руль не управляє мий, наліво в отбойник викидає мене, і з-за руля, і в машину.

Важкого "ЛАЗу" не спинив навіть відбійник. Далі зустрічна. Найбільше не поталанило білому "Мерседесові", що прийняв на себе потужний лобовий удар. Німецьку автівку зім'яло, наче гармошку. В її салоні сиділи троє. Водій та один з пасажирів загинули відразу. Третій у реанімації.

Євген Василенко, командир відділення ГУ МНС України в м. Києві:

- Предварительно у автобуса відказало рульове. Він вилетів через відбійник на зустрічну смугу і протаранив "Мерседес", в наслідок чого загинуло дві особи.

Дісталося й ще одній автівці. Водій "Опеля" повертався з дружиною та сином до Києва.  Після того, як автобус вилетів на зустрічну, уламки відбійника зачепили його машину. Та чоловік дякує Богові, що все обійшлося.

Микола, водій:

- Пощастило в житті, а от в ремонті машини не пощастило.

- А якби удар був пізніше?

- Долі секунди - і я б був би під автобусом.

Винен у трагічній аварії водій "ЛАЗу", чи підвела техніка, з’ясують слідчі.

Тарас Білаш, Микола Шинкар. НТН.