Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 травня 2010, 09:03 ДТП
Перший робочий день в Україні став багатим на аварії
Перший робочий день в Україні став багатим на аварії

Скінчилися травневі свята і з ними - спокій на дорогах. Перший робочий день в Україні став багатим на ДТП. Про найрезонансніші - наші кореспонденти.

На Луганщині маршрутка доїхала до першого стовпа. Водій, мабуть, дуже поспішав, адже влетів в електроопору на шаленій швидкості. Пригода сталася на одній із центральних вулиць. З чотирнадцятьох пасажирів, що були в бусі, постраждало більше половини. Шестеро дістали легких травм, і після надання першої допомоги їх відпустили додому. Ще у двох - тілесні ушкодження середньої тяжкості. Нині вони в лікарні. За однією версій, водій не впорався з кермом, бо його відволік розмовою один із пасажирів.

Ольга Хомякова, інспектор відділу ДАІ м. Луганська:

- Ни в коем случае пассажирам нельзя отвлекать водителя во время движения автобуса. А зачастую, у нас стучат по плечу водителя, возьмите оплату, и так далее. Бывает, сидят рядом с водителем и громко говорят по мобилке. Вот это яркий пример тому, что нельзя отвлекаться в движении водителю пассажирского транспорта и строго соблюдать правила дорожного движения.

Маршрутка проти легковика. Наслідки фатальні. На Тернопільщині водій маршрутного таксі вирішив провезти своїх пасажирів з вітерцем. Аби обігнати автомобілі попереду, виїхав на зустрічну смугу і влетів просто в "Ланос". Сам порушник не постраждав, а от молодий кермувальник легковика, що їхав за правилами, загинув на місці.

Володимир Погрібний, керівник відділу УДАІ в Тернопільській області:

- Водій маршрутного автобуса "ІВЕКО", порушуючи правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу і допустив зіткнення з автомобілем "Деу". В результаті пригоди загинула одна особа, ще три отримали тілесні пошкодження.

Пасажири автобуса не загинули лише дивом, адже машина не призначена для пасажирських перевезень. Її свого часу переробили з вантажної. Тому під час зіткнення її саморобний салон просто розтрощило.

Володимир Погрібний, керівник відділу УДАІ в Тернопільській області:

- Виявлено, що пасажирські сидіння зірвані з місць кріплення, відірвані поручні для пасажирів, які повинні користуватися під час експлуатації, аварійний вихід не забезпечує безперешкодного виходу людей з автобуса.

Не обійшлося без лобового зіткнення і в Криму. ДТП трапилася в середмісті Сімферополя. Там водій "Део" виперся на зустрічну смугу. На шаленій швидкості іномарка влетіла в "Жигулі", які від удару відкинуло ще й на припаркованого "Запорожця". В цій колотнечі постраждало п'ятеро людей. Серед них - і сам зухвалець-водій.

Свідок ДТП:

- Меня обгоняет машина с бешеной скоростью на кольце. Ну, и с такой скоростью выносит его на встречную, и он бьет сразу две машины, потому что скорость там была бешеная.

Водій "Жигулів":

- Не успел даже его увидеть. Он выехал из-за поворота. Много машин здесь стоит. Он сразу выскакивает, сразу один удар, второй.

Виявилося, що водій "Деу" був за кермом п'яний. І в нього це вже не перша така витівка. Чоловіка на півтора року позбавляли права керувати автомобілем за ідентичну провину. Та, вочевидь, не допомогло.

Марина Борисплець, Євген Соломін, Сергій Шворніков, Світлана Скляренко, НТН.