Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2010, 09:36 ДТП
Київську набережну накрила хвиля аварій
Київську набережну накрила хвиля аварій

Три понівечені автівки та одна загибла людина - це наслідок аварії на Набережній у Києві. Там на шаленій швидкості "Opel" вилетів на смугу зустрічного руху і лобом у лоб урізався в "Kia". Від потужного удару легковика порушника підкинуло в повітря.

Водій цього "Volkswagen" ледь може розмовляти. Такої аварії і в жахливому сні не міг уявити. З донькою і дружиною прямував до лікарні.

Олександр, постраждалий:

- Я їхав з моста метро в сторону моста Патона. Віз жінку в роддом. Їхав у другому ряду. Побачив, що мигає зелений, скинув швидкість. Фактично, майже зупинився. З цієї сторони я бачу, як машина врізається он в ту, підлітає в повітря і падає на мене.

Вискочити з машини, чи від'їхати часу не було. Усе сталося за мить. А коли звалився "Opel", промайнула лише одна думка: щоб дочка і дружина вціліли.

Олександр, постраждалий:

- Я вибігаю з машини, дістаю жінку. Жінка втратила свідомість. 9 місяць вагітності. І на попутній машині їх забрали в роддом.

Як усе сталося - не може пояснити й водій "Kia". Саме його автівка зазнала лобового удару. Чоловік запам'ятав лише як "Opel" на чималій швидкості врізається в його машину.

Юрій, постраждалий:

- Откуда-то появляется машина. Прямо в лоб удар. Меня разворачивает, сработали подушки. Больше ничего не видел. Моя оценка ситуации - человек выехал на встречную на большой скорости. Это все, что могу сказать. Я его заметил - и сразу удар. Я даже не успел отреагировать никак.

Вижити винуватцеві аварії не судилося. Після зіткнення, польоту та жорсткого приземлення чоловік загинув на місці. При кермі "Опеля" був тридцятирічний киянин.

Ще одне лобове зіткнення і теж на набережній. Щоправда, на іншому березі Дніпра. "Hyundai Accent" їхав у напрямку проспекту Бажана, на зустріч йому мчала ВАЗівська четвірка. Якоїсь миті водій корейського авта не впорався з кермуванням і вискочив на смугу зустрічного руху. Зіткнення уникнути не вдалося. Власникові машини й пасажирові знадобилася медична допомога. Їхньому життю нічого не загрожує. А ось водій ВАЗа від тяжких травм помер на руках у лікарів.

Борис Фіалко, лікар швидкої допомоги:

- Мы с трудом извлекли водителя "Жигулей". Поскольку он был зажат рулевой колонкой и в состоянии агонии, повреждения, не совместимые с жизнью. Вытащили. Реанимационные предприятия были безуспешны.

Випробували на міцність свої автівки водії двох позашляховиків на Русанівці. Там зіштовхнулися "Toyota Prado" й "Mercedes". Зі слів очевидців, перша машина виїжджала з двору. Розвертатися за правилами престижним легковиком молодикові було не до душі. Тож він поїхав через подвійну. Але проскочити перед "Мерседесом" не встиг.

Тимофій Котлинський, свідок:

- Автомобиль "Prado", выезжая со двора, хотел пересечь двойную сплошную и двигаться в направлении памятника Гоголя. В это время ехал "Mercedes", и, пытаясь уйти от столкновения, он дал вправо. Ударился в деревья. Его занесло, и после этого его отнесло, и он ударился в "Prado" и перевернулся.

Цього разу минулося без жертв. Системи безпеки в дорогих автівках спрацювали чудово.

Тарас Білаш, Микола Шинкар. НТН.