Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 квітня 2010, 13:07 ДТП
У столиці в результаті зіткнення реанімобіля з "ВАЗом" загинула людина
У столиці в результаті зіткнення реанімобіля з "ВАЗом" загинула людина

Одна людина загинула та ще двоє дістали травми у ДТП на Харківській площі в Києві. Та автопригода - не проста, наробила чимало галасу. Свідки в один голос розповідають, що в неї потрапила автівка з кортежу президента України. В міліції це спростовують. На місці подій правди шукав Тарас Білаш.

Мікроавтобус "Фольксваген" протаранив "Ладу" на перехресті проспекту Бажана та Харківського шосе. Все сталося настільки блискавично, що водій білого мікроавтобуса навіть не встиг натиснути гальма. Потужний удар прийшовся у правий бік "ВАЗу" - бус протяг його ще метрів двадцять. За кермом легковика сидів тридцятидворічний вихідець із Херсону. З ним - двоє пасажирів.

Ігор, товариш загиблого:

- Ну, он вообще с Херсона. Сколько лет за рулем? Больше 10 лет. Ну, он вообще в такси работал. Может, ездил по своим делам. Ну, это его машина.

Водій "Жигулів" загинув на місці. Його пасажирів шпиталювали з тяжкими травмами. Свідки аварії кажуть: дісталося і кермувальникові мікроавтобусу. Бачили, як йому надавали медичну допомогу. За словами очевидців, бус, що потрапив у ДТП, - то реанімобіль із президентського кортежу. Він їхав останнім у колоні.

Свідок аварії:

- Кортеж проходит, а водитель "Жигулей" глянул, что кортеж прошел, - и начал движение. Это реанимобиль, сопровождение кортежей. Там еще один такой же подъезжал. Они дверь открыли, а там все. И даже дефибриллятор. Кортеж в сторону Борисполя шел. По прямой по Бажана. А "Жигуль" выскочил с Харьковского.

Про цю аварію рясніє новинами Інтернет. Навіть опублікували держномер пошкодженого реанімобіля. За даними електронних ЗМІ, він належить поліклініці держуправління справами, що обслуговує перших осіб країни. Та інформацію про відношення "Фольксвагена" до президентського кортежу спростували у міністерстві внутрішніх справ. На місці подій журналістам видають лише суху інформацію.

Олександр Ковалевський, старший інспектор УДАІ м. Києва:

- Панове журналісти, я хочу вам нагадати, що я, як представник Управління ДАІ м. Києва, можу тільки констатувати факт ДТП. Більше ніяких питань, що я можу, те вам і скажу. На сьогоднішню годину ви бачите, що на Харківській площі зіткнулися два авта. "Жигулі" 10 моделі і мікроавтобус "Фольксваген". швидкої медичної допомоги. За попередніми даними, у нас одна людина загинула. ще двоє отримали травми. Наразі ведеться слідство. ви бачите, збирають докази. Слідчі складають протоколи.

На місце події з’їхалося чимало міліціянтів і людей у чорних костюмах. На звичайному ДТП такого ажіотажу не побачиш. На користь версії про кортеж президента свідчить і час аварії. Саме тоді глава української держави мав їхати цією дорогою до аеропорту Борисполя. А далі - літаком до Харкова: на зустріч із російським колегою, на яку, до речі, запізнювалися обидва президенти.

Тарас Білаш, Олександр Мироненко. НТН.