Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2010, 11:06 ДТП
В результаті перегонів "BMW" і "Honda" у Києві сталася кривава аварія
В результаті перегонів "BMW" і "Honda" у Києві сталася кривава аварія

Криваві перегони на проспекті Перемоги в Києві. Двоє молодиків змагалися своїми автівками серед білого дня. Як наслідок - понівечені машини, перекинута маршрутка з пасажирами. Одна людина загинула, кілька з травмами в лікарні. Докладніше про жахливу ДТП - Борис Сачалко.

Свідок:

- Возле Шулявки нас обогнала "BMW" и "Honda" красная, виляли возле машин очень сильно, еще тогда чуть не попали в аварию, обогнали и проехали. Буквально через две минуты, когда мы подъехали к остановке, мы увидели…

Раніше це була "BMW". Тепер - купа брухту. Ще кілька хвилин тому ця машина мчала одним із київських проспектів наввипередки з "Honda". На швидкості близько двохсот кілометрів за годину автомобілі вдарилися боками. Після удару одного легковика відкинуло на відбійника, іншого - на автобусну зупинку. Тієї миті там пасажири виходили з маршрутки. На швидкості "BMW" врізався в мікроавтобуса. Потім - у "Daewoo", що стояв поряд, "Matis" залетів у підземний перехід.

Руслан, водій "Daewoo":

- Я остановился, включил аварийку, отвернулся и услышал удар, и мою машину откинуло в пешеходный переход. Там развернуло, и маршрутку опрокинуло.

Маршрутка перекинулася на бік. Першу допомогу пасажирам надавали студенти-медики з сусіднього інституту.

Віталій, свідок:

- Пострадали человек семь или восемь. Ну, там незначительные травмы, ну, рассечения или ушибы.

Що сталося - водій маршрутки не збагне.

Володимир, водій маршрутного таксі:

- Ну, я подъехал, начал людей высаживать - и тут удар, и я ничего не пойму: где, что, как и по чем. Вот и все разговоры.

Трагедією закінчилися перегони для самих учасників. Водій "Honda" - в лікарні, водій "BMW" загинув. Дівчина, що сиділа поруч - у стані коми.

Віталій, свідок:

- Мы подошли к "BMW" вытянули девушку, которая была справа от водителя. Она была без сознания, но она была пристегнута, и, вроде как, живая. У нее очень тяжелый перелом - перелом черепа и основания черепа. Девушка была в очень плохом состоянии. Уже увозили ее без давления, не было давления.

"Не жени швидше, ніж твій янгол охоронець", "на дорозі першим не будеш" - це рядки зі сторінки однієї з соціальних мереж. Вона належить загиблому водієві "BMW". Йому було двадцять один, і вчився він на дипломата. Поряд - знімки: молодик при кермі машини на вуличних перегонах. Щоправда, вулиці тут порожні. Чого йому бракувало в житті, що він вирішив позмагатися й на переповненому машинами проспекті - залишається здогадуватись.

Борис Сачалко, Олександр Данилов, НТН.