Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 квітня 2010, 13:19 ДТП
На Київщині керівник райвідділку міліції насмерть збив людину
На Київщині керівник райвідділку міліції насмерть збив людину

Стережіться злочинців у погонах. На Київщині керівника райвідділку міліції підозрюють у тому, що на смерть збив людину. Доки затриманого допитують слідчі, на місце трагедії вирушив Борис Сачалко, з’ясовувати деталі.

Друг загиблого:

- Отут оно кров. І отут.

- Це все сліди від крові?

- Да, ну їх було багато.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Він ішов з роботи додому просто цією дорогою, і раптом ззаду його збила машина. Місцеві мешканці згадують: вона протягла його метрів з десять, а на чоловікові жодного живого місця не залишилося.

Друг загиблого:

- І голова розбита, там внутри был как будто холодець - так мальчик изуродован.

У невеличкій Згурівці, на Київщині, сьогодні траур.

Друг загиблого:

- Это мой друг. Ми с ним металл з дитинства здавали.

Мати загиблого досі не може отямитися. Ще вчора її двадцятивосьмирічний син був живий. Іще вчора обіймав п’ятирічну донечку. Мати побачила його на дорозі, буквально, за кілька хвилин після смерті: сама там додому поверталася.

Віра, мати загиблого:

- Я підняла дитину. Начала кричать, я думала, він забився, чи що. З голови кров юшила. Я на руки брала - повні руки були крові, і на светрі воно, от, тільки що дочка привезла. І в нього і коліно праве. Руки позаверталися, наче в йожика, шкура погано.

Машини, що зухвало вкоротила віку селянинові, поряд уже не було. Від неї залишилися лиш уламки: бампер, ліхтарі й купа скла. Односельці та друзі нині згадують: після такого удару шансів вижити не було.

Друг загиблого:

- Скора приїхала, подивилися походили, кажуть - не живий. Поїхали. Ждали з Києва експертів. Приїхали. Вони ото ті бампера пособирали в машину і поїхали.

Машину зі схожими пошкодженнями міліціянти знайшли тієї таки ночі на місцевому СТО.

Дмитро Андреєв, керівник департаменту МВС України:

- Виявили власника цього транспортного засобу. Ним виявився начальник міліції районного рівня. Він зараз відсторонений від виконання службових обов’язків і затриманий. Порушена кримінальна справа і дана подія взята на особистий контроль міністра.

Покривати своїх не будуть, обіцяють міліціянти. Керівника районної міліції затримали й тепер допитують. Але жодної провини той не визнає. А тому всі дані ДТП відправили на експертизу.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВСУ в Київській області:

- Він сказав, що він збив собаку на автодорозі і поставив автомобіль на ремонт. На сьогоднішній день проводиться експертиза, і в тому числі із небіжчиком в тому плані, що стало причиною смерті, в якому положенні він був.

Хто відповість за трагедію одного села та чи покарають винного - відповіді на ці питання тут сьогодні найактуальніші. Надто впливовий він, районний керівник, щоб його посадили за ґрати. Померлого ж товариша односельці вже поховали.

Друг загиблого:

- Так, оце його поховали, і от його могилка, а це його родичі поруч - син, батько. Їх вже давно треба повісить, то начальство.

Борис Сачалко, Віталій Савенко.