Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2010, 12:06 ДТП
Алкоголь - популярна причина аварій в період свят
Алкоголь - популярна причина аварій в період свят

П’яний водій протаранив автомобіль на трасі під Києвом. У результаті пригоди тяжких травм дістала ні в чому не винна подружня пара, а п’яний водій не постраждав. Тож кореспонденти "Свідка" вирушили разом із міліціянтами ловити на вулицях Києва нетверезих кермувальників.

Аварія сталася на Варшавській трасі. Опівночі чоловік і дружина поверталися старенькою "Маздою" додому. Їхали з Києва в напрямку Ірпеня. Назустріч мчав водій "Тойоти". Розминутися, чомусь, не вийшло. "Тойота" вискочила на зустрічну за кілька метрів від "Мазди". З обох автомобілів лишився тільки брухт. Не в кращому стані й подружня пара: з тяжкими травмами в лікарні. А от винуватця аварії врятувала подушка безпеки. Міліцію та швидку викликали свідки. Вони ж затримали водія "Тойоти", бо той намагався втекти з місця пригоди. За результатами експертизи, він був п’яний, як чіпок.

У святкові дні п’яних водіїв на дорогах України - як грибів після дощу. І кожен з них - потенційний убивця, говорять правоохоронці. Це стосується не лише тих, хто сів за кермо щойно з-за столу. Після доброго гуляння алкоголь в організмі людини бовтається не менше доби. Та опитані нами водії на теорію не надто зважають. Кажуть, добряче поспав - і ти в нормі.

Віталій, водій:

- Вчора був Великдень. Святкували?

- Ні.

- Ви тверезий за кермом?

- Вроде, да!

- А як ви ставитеся до водіїв, які випивають грамів 200, ніч сплять, а потім їдуть? Це нормально?

- Ну, якщо ввечері випив, зранку поїхав - то нормально.

- Ви б так могли зробити?

- Конечно.

- А яка ваша доза?

- 200 грамм - и нормально.

Саме 200 грамів горілки за святковим столом зіграли злий жарт з іншим водієм. Олексія зупинив патруль ДАІ. Правоохоронці одразу відчули перегар. Привезли до наркологічного кабінету. Кілька хвилин аудієнції з наркологом - і результат на руках.

Олексій, водій:

- "Перебуває в стадії алкогольного сп’яніння". Хотя я себя чувствую очень хорошо. Если вчера была Пасха, и вчера я пил днем, а лег спать в 9 часов вечера.

- Сколько вы выпили?

- Грамм 200.

В Олексія тимчасово вилучать права, автівку відженуть на штрафмайданчик. А суд має призначити покарання. Світить штраф - до трьох із половиною тисяч гривень.

Станіслав Барило, інспектор ДПС Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- По перше, ця людина порушила правила дорожнього руху. А в ході перевірки документів було встановлена підозра, що людина вживала. Людина нервувала трішки і запах.

Та загалом Великодні свята принесли на київські дороги спокій і порядність. За дві години патрулювання наш наряд зупинив тільки двох порушників. І тільки одного Олексія впіймали на алкогольному тесті. Хоча за статистикою ДТП нинішній Великдень нічим не відрізняються від буднів: на території України сталося двісті п’ятдесят дорожніх пригод. Дванадцятеро людей загинули та сімдесят дев’ятеро дістали поранень.

Тарас Білаш, Ігор Молчанов. НТН.