Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 березня 2010, 10:28 ДТП
На Київщині водій збив велосипедиста і зробив собі харакірі
На Київщині водій збив велосипедиста і зробив собі харакірі

Водій - самогубця. В Яготині, що на Київщині, сталася приголомшлива подія. Кермувальник авта збив на смерть велосипедиста. За кілька хвилин винуватець ДТП спробував зробити собі харакірі.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Квіти на узбіччі та кров на асфальті ще нагадують про ту трагедію, яка сталася на автошляху Яготин-Згурівка.

Ця ділянка дороги мало освітлена, автівки з'являються рідко, а пішоходи тим паче. Можливо, тому водій "шістки" був настільки впевнений, що гнав, не помічаючи нікого й нічого.

Андрій Шусть, інспектор ДАІ:

- Ділянка пряма, спуски та підйоми відсутні. В темну пору доби поза населеним пунктом, водій автомобіля "ВАЗ 2106" здійснив наїзд на велосипедиста, який також рухався у попутному напрямку.

Шістка влетіла у велосипедиста з такою силою, що бідолаху кинуло спочатку на капот авта, а потім на дах. Ось ця понівечена купа металу і є тією самою машиною-вбивцею. Водій з місця пригоди втік. Однак повернувся до нещасного велосипедиста за півгодини, коли на місці вже було повно людей та міліції. Побачивши таку компанію, чолов’яга знову намагався дременути, але його не пустили. Тоді винуватцю охопив розпач.

Сергій Бойко в.о. керівника Яготинськовго РВ міліції:

- Водій, що скоїв пригоду, відчинивши багажний відділ автомобіля, дістав звідти ніж і намагався покінчити життя самогубством, зусиллями співробітників міліції ці дії були попереджені, але тілесні ушкодження він собі надав.

Шофер завдав собі кількох ударів ножем. Закривавленого, його негайно доправили в лікарню.

Павло Дімоглов, завідувач відділення Яготинської міської лікарні:

- Доставлений він у стані алкогольного сп’яніння. З двома ранами у ділянці серця. Ну, це вже опасні поранення. Тим паче, хворий був у стані алкогольного сп’яніння.

Та прискіпливо оглянувши, медики пересвідчилися, що поранення не такі вже небезпечні й життю самогубці не загрожують. А от велосипедист загинув одразу. Його родина й досі не може повірити у те, що сталося.

Раїса Миколаївна, мати загиблого:

- Ой, синочок мій, ой, ніхто не верне.

Непитущий і хазяйновитий, Юрій завжди боявся їздити цією дорогою. Але іншого шляху дістатися з роботи додому не було. Того вечора мати, як завжди, чекала сина з роботи. Але додому він так і не повернувся.

Раїса Миколаївна, мати загиблого:

- Дак оце отак там ножечка лежить, а кістка аж осюди, а тут нема нічого, і плеча немає, і вся оця сторона отак от побита. В общем, праву сторону він всю той.

Родичі загиблого як один запевняють: на велосипеді були і світловідбивач, і ліхтарик. Не помітити їх міг тільки п’яний.

Сергій Бойко в.о. керівника Яготинськовго РВ міліції:

- На даний момент проводиться дослідча перевірка, проводиться автотехнічна експертиза. Матеріали, скоріше всього, будуть направлені у слідче управління Київської області, санкція статті передбачає покарання від трьох до восьми років.

Раїса Миколаївна, мати загиблого:

- Я нічого не хочу. Який закон єсть, хай так вони й роблять, мені сина вони вже не вернуть. Я не хочу нічого, я втратила саме дороге…

Марина Борисполець, Олександр Данилов, НТН.