Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2010, 10:17 ДТП
Причиною цілої низки аварій стали туман та ожеледиця
Причиною цілої низки аварій стали туман та ожеледиця

Рясними видалися вихідні на дорожньо-транспортні пригоди. Головна причина аварій - переоцінка власних можливостей за туману й ожеледиці. Як підсумок - три трупи, з десяток постраждалих. Ще й неповнолітній водій.

Проспект Повітрофлотський у Києві. Майже дванадцята ночі. Незвична для цього часу тиснява на дорозі. Ближче видно чому: розбиті машини, ДАЇвці, лікарі.

Ось швидка від’їжджає до медичного закладу. Всередині - водій "Тойоти". У нього численні забиття. Шоферу іншого авто не поталанило більше: він загинув на місці. Причини ДТП взялися з'ясовувати правоохоронці. Попередньо дізналися: "Кіа" вилетіла на смугу зустрічного руху. Там лобом у лоб урізалася в "Тойоту". Вочевидь, водій корейця не врахував погодних умов. Мчав із чималою швидкістю.

Не вистачило досвіду й іншому водієві. "Хюндай" чи то на крилах амура, чи то через слизьку дорогу поцілував у задній бампер хуру.

Анатолій Володимирович, водій вантажівки:

- Перевищення швидкості, не справився з керуванням, дорога мокра, мокрий асфальт.

Водій хури на такі залицяння не очікував. Він щойно завантажив пиво, яке віз на Полтавщину.

Анатолій Володимирович, водій вантажівки:

- Переїжджаючи через міст в другому ряду, почув сильний удар, в дзеркало глянув, що машина "Хюндай" пішла різко в сторону, в роздільний бордюр.

Загальмував він трохи далі, щоб не створити ще однієї аварійної ситуації. Потім побіг до легковика. Надав першу допомогу його водієві. По приїзді ДАЇвці з’ясували: шоферу "Хюндая" відповідати не тільки перед законом. А й перед рідними. Сімнадцятирічний хлопець, без прав, їхав батьковим авто.

Машину розбив ущент, але сам уцілів.

Сталася аварія й на Чернігівщині. Полихачити вирішив сорокаоднорічний водій мікроавтобуса "Мерседес". Він віз пасажирів у бік столиці. Та, вочевидь, не розрахував швидкості, маршрутку викинуло на смугу зустрічного руху. І просто на вантажівку.

Працівник ДАІ:

- Удар прийшовся в правий бік "Мерседес". Внаслідок ДТП два пасажири автобуса загинули на місці пригоди, водій автомобіля "Ісусу" та чотири пасажири автобусу "Мерседес" отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Постраждалих доправили в районну лікарню. А ось травмованого водія мікроавтобуса, можливо, ще й покарають. Нині проводять перевірку. За її результатами й вирішать, чи порушувати кримінальну справу.

Олена Ткаченко, Андрій Герко, Микола Шинкар, НТН.