Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 лютого 2010, 10:17 ДТП
На Харківщині в результаті ДТП загинули шестеро прочан та водій
На Харківщині в результаті ДТП загинули шестеро прочан та водій

Чорний день для прочан. На Харківщині мікроавтобус зі священиками та мирянами зіштовхнувся з вантажівкою. Всі пасажири автобуса загинули на місці. Деталі ДТП від Бориса Сачалка.

Про цей мікроавтобус Всевишній, вочевидь, забув.

У лобовій сутичці з вантажівкою бус шансів не мав. Серед уламків шукати живих - марна справа. Від удару навіть вантажівку викинуло на узбіччя. Чи не єдиним живим свідком аварії залишився її водій.

Григорій Обозний, старший інспектор ДАІ Харківської області:

- Произошло столкновение двух автомобилей: грузового автомобиля с полуприцепом "ДАФ", который ехал со стороны города Харькова в направлении города Киева, и также микроавтобуса "Мерседес", который ехал во встречном направлении, из Киева в направлении города Харькова. В результате ДТП погиб водитель микроавтобуса и шесть мужчин.

Шестеро чоловіків, прочани. Їхали з Буковини на Донеччину - у Святогорську Лавру. Причина аварії - чи то слизька дорога, чи то необачність водія. Міліціонери малюють схему ДТП, медики констатують смерть.

Троє священників і троє мирян їхали просити прощення напередодні Великого посту. На Буковині загиблих добре знають. Отець Михайло служив у храмі в селі Киселях, отець Олександр з храму у Кіцмані. У буковинській єпархії православної церкви не на камеру розповідають, що у ДТП загинув священик з Чернівців - Іоан. Нині його церква зачинена, а прихожани оговтуються від новини.

Віра, мешканка м. Чернівців:

- Він дуже хорошою людиною був, все в нас вкладав, ніколи на нас не кричав - тільки вчив. Напевно, того Бог його в нас і забрав, бо ми погано ходили і погано вірили.

Разом з Іоаном загинув і його двадцятичотирирічний син. Їхали ще й провідати доньку, яка вчиться при монастирі. Прихожани бідкаються: про таку трагічну смерть наставника і гадки не мали.

Марія мешканка м. Чернівців:

- Дуже добрий чоловік був, все робив коло церкви, зробив такий ремонт. Давненько він тут. В нього жінка була, померла, теж так перед Паскою, захворіла була. Він лишився з двома дітьми, і от син тепер з ним загинув.

А тим часом, правоохоронці закликають бути вкрай обачними на шляхах. Особливо небезпечно їздити вночі. Адже коли сніг підмерзає, на дорозі - ковзанка.

Борис Сачалко. НТН.