Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 січня 2010, 08:31 ДТП
Від падіння електроопор в різних містах постраждали люди
Від падіння електроопор в різних містах постраждали люди

Через ожеледицю на людей падають бетонні стовпи. У Миколаєві електроопора не витримала удару легковика, і звалилася на студентку. А у Львові від наїзду вантажівки - на пенсіонера. В обох випадках водії не впоралися з кермуванням на слизькій дорозі.

Пенсіонер, скалічений стовпом, ховається від журналістів під лікарняною ковдрою. Розповісти, як на нього впала електроопора, відмовляється. Можливо, то від шоку, кажуть лікарі. Чоловікові поталанило: ушкоджені лише кістки таза.

Леон Фрайфельд, керівник відділу міської лікарні №8 м. Львова:

- На нього впав стовп, збитий притиральною чи очисною машиною. Поступив він до нас дуже швидко, через 20 хвилин в стані середньої важкості, і знайшли в нього переломи кісток тазу. Більше пошкоджень внутрішніх органів не знайшли.

А ось миколаївській 18-річній студентці поталанило менше: вона з черепно-мозковою травмою в реанімації. В обох випадках електроопертя не витримували удару автотранспорту. А його заносило, бо ожеледиця. Даївці переконані: це через неналежне обслуговування доріг комунальниками й дорожниками.

Ігор Прокоса, керівник відділу УДАІ у Львівській області:

- Нажаль, є непоодинокі факти, коли стан доріг не відповідає державним стандартам. Так, по фактах незадовільного утримання доріг було скоєно 10 автопригод. В цих автопригодах 7 осіб загинуло, 13 отримало травми.

Комунальники запевняють: роблять усе, що можуть, та бракує коштів. Правоохоронці "чиновницьким сльозам" не ймуть віри, перевіряють дороги і складають протоколи.

Ігор Прокоса, керівник відділу УДАІ у Львівській області:

- Дані матеріали скеровані у слідчі органи, щодо притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб дорожніх та комунальних організацій до кримінальної відповідальності.

Вікторія Балицька Михайло Заярнюк, Львів, НТН.