Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 грудня 2009, 10:43 ДТП
На дорогах України алкоголь та неуважність забирають життя
На дорогах України алкоголь та неуважність забирають життя

Зелений змій за кермом убиває: правило, котре не потребує доведення. Втім, не всі водії його пам'ятають. Один із таких бідолах загинув у Дніпропетровську. Хлопець напідпитку сів за кермо. Та ще й не сам, а з друзями. Поїхали шукати пригод, і знайшли.

Павло, постраждалий:

- Купил себе ботинки, приехал на Ветерок. Ну, там мы чу-чуть сцепились, подрались. Сели в машину, начали ехать. Я сидел на заднем сидении.

Цьому молодикові поталанило. Він відбувся лише розбитим лобом. Його товариш, водій автомобілю, загинув на місці. Хлопці напідпитку каталися нічним містом. Шукали пригод.

Олександр Неборачко, слідчий Дніпропетровського МУ міліції:

- Водитель не выбрал безопасную скорость движения, в результате чего потерял контроль над автомобилем.

Від кав'ярні до стовпа проїхали всього кілька десятків метрів. На повороті "Опеля" почало кидати в різні боки. Зупинив легковика бетонний стовп. В автомобілі, крім загиблого водія, були двоє пасажирів. Вони відбулися легкими ушкодженнями.

Володимир, свідок:

- Он немножко вильнул влево. И пошел вправо на тормозах, в столб прямо. Когда он начал идти в столб, по-моему, он ускорился еще.

Не вдалося врятувати життя ще одному мешканцеві Дніпропетровська. Чоловік увечері намагався перебігти вулицю Маршала Малиновського. Та постраждалому не вдалося пройти й половини шляху, як його збив мікроавтобус. Водій "Форду" говорить: їхав не швидше, ніж дозволено в правилах. Пішохода, каже, не бачив.

Михайло, водій мікроавтобуса:

- Темный участок дороги. Впереди ехала маршрутка. Она включила правый поворот, подбирать людей. Я левый, чтобы объехать. Тока я ее обошел, произошел удар.

Не обійшлося без постраждалих і на дорогах Києва. На Столичному шосе зіткнулися чотири автомобілі. Три авто стояли у лівій смузі. Увімкнули поворотні сигнали та спокійнісінько чекали на можливість розвернутися. Раптом у них ззаду на швидкості влетіла "Лада Калина".

Володимир, постраждалий:

- Услышал удар сзади. Не в мою машину, а где то далеко. Начал смотреть в левое зеркало. В это время произошел удар в меня с правой стороны. Ее крутило по дороге. Он летел с такой скоростью, что четыре машины за мной, и его крутило по дороге, и он достал меня еще.

Водія та трьох пасажирів "Чері" відправили до лікарні. Водія "Лади" теж забрали медики, тільки на алкогольну експертизу. З машин найбільше постраждала китайське авто. Від неї зосталися тільки кісточки та маслачки.

Тарас Білаш, Артур Терещенко, Микола Шинкар. НТН.