Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 грудня 2009, 08:42 ДТП
Потроху долають наслідки сніговію на Херсонщині
Потроху долають наслідки сніговію на Херсонщині

З шістдесяти трьох знеструмлених населених пунктів без світла залишаються 20. З чотирьох сотень пошкоджених негодою електропідстанцій залишилося полагодити 277. І, нарешті, вдалося відновити автомобільний рух між Херсоном і Миколаєвом. Зі снігового полону звільнили більше семисот машин.

Хоча чотирнадцятикілометровий затор на трасі Одеса-Мелітопіль-Новоазовськ ліквідували, стихія все ж забрала свою жертву: в одному з рейсових автобусів від серцевого нападу померла літня жінка. Рятувальники, які дісталися постраждалих, першими евакуювали двох вагітних жінок, потім - ще дві сотні люду. Для тих, хто залишився чекати, коли розчистять шляхи, МНСники розгорнули пункт обігріву, підвозили харчі з навколишніх сіл, на місці працювали психологи та медики.

Юрій Збрицький, водій:

- Еду вот с Винницы. Вчера застрял, не доезжая Николаева. С 10 часов вечера вот простояли в пробке. Помощи, конечно, никакой не было. Ну, там прислали трактор после суток, пошел, но что-то не помог. Ну, а сегодня, в принципе, пошло движение, благодаря МЧСам расчистили трассу, да, возобновили движение.

Рух між Миколаєвом та Херсоном відновили під ранок. Та роботи з розчищення траси тривають. МНСівці кажуть: спецзагін перебуватиме там, доки сніжитиме.

В'ячеслав Єрьоменко, керівник ГУМНС в Херсонській області:

- Ми знаєм, що погодні умови будуть все-таки погіршуватись, і сьогодні, і завтра, тому у нас там спецзагін у нас, залишаємо на місці, на місці цієї пригоди, зараз там велика палатка, де можуть люди зупиниться і отримати допомогу.

У Херсоні вулиці також поступово звільняють від снігу. Найгірше нині в Генічеському районі: там через ожеледицю знеструмленими залишаються 20 населених пунктів, вийшли з ладу майже триста електропідстанцій. Роботи з відновлення електропостачання тривають.

Олена Ваніна, Андрій Тарановський, НТН.