Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 грудня 2009, 11:32 ДТП
Житель Одещини "вкрав" власного автомобіля, щоб не відповідати за ДТП
Житель Одещини "вкрав" власного автомобіля, щоб не відповідати за ДТП

Українці кмітливі. Це спробував довести мешканець Одещини після того, як побив свій автомобіль. Після ДТП він його сам у себе викрав, а потім звернувся до міліції із заявою про зникнення машини. Заплутував, заплутував слідство, і, зрештою, заплутався сам.

В селі Нерубайському на зимовій дорозі не розминулись два автомобілі. Водій "Жигулів" випадково "потерся" об "Ніссан" - розбив тому ліве дзеркало та пом'яв бік. Зупинився на секунду, а потім дав драла так, що шофер пошкодженого "Ніссана" навіть номера записати не встиг. Далі винуватець ДТП залишив своє авто біля залізничного переїзду і пішки прийшов до міліції: заявити про крадіжку транспорту.

Ігор Попов, слідчий Усатівського сільського відділу міліції:

- Он пояснил, что он изначально испытал страх, не знал как действовать в данной ситуации и дальше, когда приехал домой, обдумал все и решил инсценировать угон, преступление, что неустановленные лица завладели незаконно его автомобилем.

Бідкався про краджіку улюбленого залізного коня, а про аварію - ні пари з вуст. Та провести досвідчених оперів не вдалося.

Ігор Попов, слідчий Усатівського сільського відділу міліції:

- Первоначально подозрения были о том, что человек, имея мобильный телефон, не позвонил 02, а пошел пешком, это около 5 км, в отделение милиции для того, чтобы дать сообщение. Никому не сообщил, никому не позвонил. Это сразу навело на подозрение, что этот человек врет.

Розкусити хитруна допомогла пильність правоохоронців: спостерігали за його поведінкою.

Ігор Попов, слідчий Усатівського сільського відділу міліції:

- Человек настаивал на своей версии, однако он вел себя очень спокойно, что изначально и показалось подозрительным. Потому что когда у человека угоняют автомобиль в действительности, он нервничает, переживает. А этот вел себя абсолютно спокойно, и также предлагал работникам милиции, когда выехали на место совершения якобы преступления, проехаться по улицам близлежащих сел.

Слідчі здогадалися: чоловік пропонував проїхатися сільськими вулицями, аби вийти на буцімто зникле авто. Про відбитки пальців на кермі не хвилювався, більше переймався, що доведеться сплатити чималу суму постраждалій стороні. Така поведінка дивує всіх, особливо постраждалого.

Денис Яворський, постраждалий:

- Ну, это глупо, это дурость, я считаю. Он себе сделал же намного хуже. Я как бы, хоть и случилось ДТП, я за ним даже не гнался, просто остановился и все. Все равно он бы никуда не делся. Тем более, это село, и все друг друга знают.

Тепер хитромудрому селянинові доведеться відповідати перед законом ще й за неправдиві свідчення.

З Одещини - Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.