Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 грудня 2009, 09:29 ДТП
Через зимову погоду почастішали ДТП
Через зимову погоду почастішали ДТП

Кількість аварій по погоді рахують. На Сумщині через ожеледь та перевищення швидкості загинули троє. Молоді хлопці їхали з Кишинева до Москви.

На Сумщині справжня зима. На сніговому тлі не одразу помітиш білий "ДЕУ". Якщо ж придивитися - очей не відвести. Від страху. Вивернуті колеса, вирваний дах, відірвані дзеркала. Це - результат страшної аварії. Є й людські жертви, на дверцятах патьоки крови.

Хасан Сезгін Ізет, водій фури:

- Легковик їхав мені назустріч дуже швидко. Напевно, його занесло, став некерованим, полетів просто мені під колеса.

Троє громадян Молдови поспішали з Кишинева до Москви. Варто було водієві додати газу, як автомобіль понесло. Й прямісінько на зустрічну смугу. А там - колона величезних тягачів. Два з них "Нексія" минула, а третьому ж залетіла просто під колеса. У легковику три трупи, у фури розбита фара.

І ще одна трагедія. Труп і біла машина. Тільки в іншому регіоні у Запоріжжі. Старенький "Фольксваген" стоїть біля підніжжя білборду. Шоферові в дорозі стає зле. Він втрачає свідомість й можливість керувати.

Олександр Захарченко, рятувальник:

- Сильный удар, тормозного пути не было обнаружено. Извлекли из машины его, и дальше уже разбирались работники ГАИ.

На цих оперативних кадрах видно: МНСники намагаються дістати бездиханне тіло п’ятдесятисемирічного водія. Виходить не дуже. Його міцно стискає в обіймах залізний кінь. Дістають труп рятувальники тільки за допомогою гідравлічних ножиць.

А ось у Криму "ВАЗ" з вантажівкою злилися в поцілунку. Тільки дивом він не перетворився у палкий: трейлер віз цистерну з пропан-бутаном.

Андрій Ватолін, заступник керівника ГУ МНС України в АР Крим:

- Работы прошли успешно, газ откачали из цистерны. Цистерну выставили на дорогу, и тягачом она самостоятельно убыла к месту дислокации. Цистерна получила определенные повреждения, т.е. возможны были трещины, утечка газа. Газа достаточно большое количество, 40 кубов, поэтому мог быть и пожар, и взрыв. Но нашими действиями все это предотвращено.

Ємність відірвалася під час зіткнення: легковик порушив правила переїзду перехрестя й в’їхав прямісінько у фуру. Винуватець ДТП загинув на місці.

Олена Ткаченко, Оксана Москаленко, Світлана Скляренко, НТН.