Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 грудня 2009, 09:58 ДТП
10 чоловік стали жертвами аварії на Вінничині
10 чоловік стали жертвами аварії на Вінничині

По десять тисяч гривень отримають родичі загиблих у ДТП, що сталася в суботу на Вінничині. Нагадаю, тоді втратило життя десятеро людей. Причіп вантажівки, що везла іграшки з Івано-Франківської області до Росії, відірвався й викотився на смугу зустрічного руху. У кривавій аварії вижило лише двоє. Нині правоохоронці з’ясовують обставини трагедії.

Близько 21:30 поблизу села Райгорода Немирівського району мікроавтобус "Volkswagen", що перевозив 11-ох осіб, зіткнувся з причепом вантажівки "МАN". Той від'єднався від машини і виїхав на смугу зустрічного руху. Восьмеро пасажирів і водій бусика загинули на місці. Ще одна людина померла в лікарні. Двоє жінок у тяжкому стані.

Геннадій Прокопович, керівник УДАІ у Вінницькій області:

- "МАN" собі їде по своїй полосі. Причеп відривається і виходить на зустріч автобусу. Прямо на зустріч автобусу. І відбувається зіткнення автомобіля. Причепу і автомобіля "Фольсвагену", лоб в лоб, передньою частиною автобусу. Автобус ще від удару кидає на дерево, котре знаходиться на узбіччі, і відбулося зіткнення.

Що спричинило трагедію - з'ясовує слідство. Натепер відомо, що вантажівка була справна, і належить вона приватному підприємству-перевізникові з Чернівецької області. Щоправда, за неофіційною інформацією, причіп був неправильно приварений. Та й мікроавтобус розрахований лише на п’ятьох пасажирів,тоді як у ньому їхало вдвічі більше. Загиблі - віряни з Вінниці. Поверталися додому двома автобусами, але за кілька годин до трагедії пересіли в один.

Геннадій Прокопович, керівник УДАІ у Вінницькій області:

- Я вам скажу одне: за 17 років, котрі я працюю в ДАЇ, це - вперше в моїй роботі. Було і три, було і п’ять, було і сім. Десять - це дійсно жах.

Керівництво Вінницької області надало постраждалим та сім’ям загиблих матеріальну допомогу. Водія вантажівки затримано.

Юлія Шипунова. Олександр Миронов. Вінницька область НТН.