Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 грудня 2009, 09:14 ДТП
У Запоріжжі водій "Жигулів" на переході збив двох жінок
У Запоріжжі водій "Жигулів" на переході збив двох жінок

Постраждалі в лікарні. Не вдалося вижити пішоходу на Київщині. Під колеса автомобілів вихідними потрапляли й діти.

Ось цим автомобілем п'яний водій збив на смерть двох жінок в селищі Верхнячці на Черкащині. Подруги їхали на велосипедах. Після потужного удару загинули на місці. Допомогти бідолашним водій і не намагався. Чоловік злякався, а щоб його не знайшли, загнав машину в лісосмугу й поскручував номери.

Віталій Кармазін, керівник УДАІ в Черкаській області:

- В результаті оперативних дій співробітники ДАІ разом з працівниками райвідділу було розшукано та знайдено транспортний засіб і затримано водія, який з місця пригоди зник.

Машину і власника знайшли вдосвіта. При кермі авто-вбивці був двадцятитрирічний мешканець сусіднього села. Свідки аварії стверджують: легковиком кидало на дорозі з боку в бік. Високий рівень алкоголю у крові водія підтвердила й експертиза.

Про те, що дорогу потрібно переходити лише у установлених місцях, вчать змалечку. Та загиблий чоловік на трасі Київ-Одеса правил не дотримувався. Поплатився за це життям. Бідолашний намагався перебігти трасу поблизу села Глевахи, що біля столиці. І ймовірно, не врахував відстані до найближчого авто. Спершу його збила "Волга". А потім тіло чоловіка потрапило під колеса ще кількох вантажівок. Коли приїхала швидка, лікарі лише констатували смерть.

А ось столичні дітлахи потрапили під колеса авто на переході. Чотирьох школярів збила "Шкода" поблизу базару Петрівка. На щастя, швидкість легковика була невеликою. А вихідного дня тут велелюдно. Тож малеча відбулася легкими травмами. Лише в одного з хлоп'ят зламана нога.

Водій "Шкоди":

- Жена рядом сидела. В третьем ряду я ехал. Справа шла эта маршрутка. Подьезжала маршрутка и они выскочили из за этой маршрутки. Я их не видел даже.

За попередніми свідченнями, діти вийшли з маршрутки, за переходом. І одразу кинулися бігти через дорогу. Дорослих зі школярами не було.

Під колесами авто опинилася й жінка з дитиною в Одесі. Мати відбулася легким забиттям, а ось 10-річного хлопчика госпіталізували з травмами голови. Чому на нерегульованому перехресті водій "Волги" не пропустив пішоходів, правоохоронці з'ясовують.

Алла Марченко, старший інспектор відділу ДАІ м. Одеси:

- Следует напомнить водителям, что при подъезде к нерегулируемому пешеходному переходу, зонам пешеходных переходов необходимо снижать скорость движения, быть предельно внимательными, так как преимущество имеют пешеходы.

Тарас Білаш, Наталя Таран, Микола Шинкар. Оксана Піднебесна. НТН.