Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 листопада 2009, 09:46 ДТП
Олександ Омельченко збив насмерть людину
Олександ Омельченко збив насмерть людину

Народний обранець, колишній мер столиці Олександр Омельченко власною автівкою збив на смерть людину. Цієї трагедії півдня не коментували в жодній із правоохоронних структур, і лише по обіді з'явилася офіційна інформація. МВС порушило кримінальну справу.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Столичне шосе, поблизу селища міського типу Чапаєвка, саме тут автомобіль "Міцубісі Педжеро" збив на смерть пішохода. За словами свідків, чоловік переходив дорогу по зебрі.

Сорокавосьмирічний громадянин вибрався з маршрутного таксі й рушив переходом. Та не встиг навіть озирнутися, як опинився під колесами дорогої автівки. Усе сталося блискавично, кажуть люди, що були від постраждалого за кілька кроків і лише дивом уцілили.

Свідок:

- Мы вышли из машины - мужчина в очках был, среднего роста, чуть ниже меня. Сзади еще девушка какая-то шла. И я, буквально, я увидел машину, но она была далеко. Я шаг ступил - и сзади как раз мужчина на шаг меня был сзади. И только машина пронеслась - "Митсубиси", вот этот вот. Все что я видел. И человека сбили.

Збитого автівка протягла кілька метрів. Водій вийшов з машини і одразу викликав швидку. Утім, коли медики приїхали, констатували миттєву смерть. Свідки бачили: легковик навіть не загальмував перед переходом.

Свідок:

- Простые люди едут - уступают, но если такие - они никогда не остановят, скоты. Он довольно далеко был. Но он все видел прекрасно, он мог остановиться. Спокойно остановиться. Он даже на тормоза нажал после пешеходного перехода. Он сбил человека - и только тогда начал тормозить. Это реально было увидеть и затормозить было реально, он просто не захотел.

Олександр Олександрович Омельченко - ось хто був за кермом автівки. Колишній столичний мер і нинішній народний депутат наїхав на людину вчора ввечері. Чому не помітив парламентар пішохода на освітленій частині дороги поблизу зупинки громадського транспорту - таємниця. Адже ні до Сан Санича, ні до його помічників дозвонитися не вдалося. У ДАЇ кажуть: їхав екс-мер повільно, не більше сімдесяти кілометрів за годину, був тверезим і одразу загальмував.

Анатолій Сіренко, керівник ДАІ м. Києва:

- В момент наїзду від пішохода застосував екстрене гальмування і прийняв вправо після гальмування він проїхав ще десь метрів тридцять п’ять-сорок.

А ще даївці запевняють: чолов’яга переходив дорогу не там, де потрібно. Водій не очікував таких піших прогулянок дорогою.

Анатолій Сіренко, керівник ДАІ м. Києва:

- Зі слів водія, під’їжджаючи до с Чапаєвки, він рухався по другій смузі руху. В цей час у невстановленому від переходу місці, повторюю, зі слів водія, близько 40 метрів від пішохідного переходу переходив пішохід. В результаті чого трапився наїзд на пішохода.

Чи то екс-мер каже неправду, чи то люди брешуть. Адже мешканці Чапаєвки як один запевняють, переходив дорогу їхній односелець за правилами - по зебрі.

Мешканка с.м.т. Чапаєвки:

- Вони, нормальні люди, приїхали на заробітки, працювали тут. Він, правда, сліпий. Погано бачить. Але йшов по переходу. Звичайно, якщо людина погано бачить - то не піде ж навпростки.

Мешканка с.м.т Чапаєвки:

- Збив. По переходу йшов, вийшов з автобуса і йшов по переходу. І його не замітили і збили.

Мешканець с.м.т. Чапаєвки:

- Швидкость була велика! Не вісімдесят? Нє де-то кілометров 100.

Люди бідкаються: на цьому переході весь час стаються ДТП. Раніше тут висів знак, який дозволяв їздити автівкам зі швидкістю не більше шістдесяти кілометрів за годину. Нещодавно дозволили розганятися до вісімдести. Та й цього деяким водіям замало.

Мешканець с.м.т. Чапаєвки:

- Племінницю мою тут три года назад вбило - і ще людей вбиває. Люди дивуються, що 80 кілометров. Мало того, що тут на 60 збивали, дак ще 80 поставили. Ну кому воно надо?

Мешканка с.м.т. Чапаєвки:

- А вони ж летять отакого. Летять тє водітєлі, які мені останавлюють і махають рукой, проходьте. А єті бандіти - оце во депутати, їх фашисти, цей Омельченко тоже!

За фактом ДТП за участі Олександра Омельченка міліція порушила кримінальну справу. Утім, чи винен депутат - правоохоронці вже сумніваються.

Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ України:

- Зараз потрібно встановити, що було причиною смерті громадянина. Якщо причиною був автомобіль пана Омельченка - це один шлях розвитку (справи). Якщо інший автомобіль на зустрічній смузі - це інший шлях. Слідство встановить причинний зв`язок смерті й інші нюанси, необхідні для пред`явлення звинувачень.

Якщо експертиза доведе безпосередню провину депутата, справу передадуть у Генеральну прокуратуру. Луценко зазначив: як показує практика, попереднє слідство зазвичай триває близько 2 місяців, та з урахуванням новорічних і різдвяних свят ця справа стане зрозумілішою тільки в березні.

Як повідомили "Свідка" в Чапаєвці, збитий чоловік жив у селищі з дружиною кілька років. Був непитущий і порядний. Навіть назвали нам адресу, за якою мешкало подружжя, але знімальній групі не вдалося поспілкуватися з родичами загиблого. Ворота тут зачинені. І на оклики ніхто не озивається.

Марина Борисполець, Борис Сачалко, Олександр Мироненко, НТН.