Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 листопада 2009, 09:46 ДТП
У різних областях України пенсіонери стали учасниками ДТП
У різних областях України пенсіонери стали учасниками ДТП

Через слабкий зір не помічають дорожніх переходів, через поганий слух не чують близької небезпеки. Люди літнього віку - найуразливіша категорія пішоходів. 

В останню путь рушив вісімдесятирічний мешканець Сум, коли ступив на погано освітлену дорогу. Старенького збив мінівен "Рено". Водій каже: навіть не помітив, що пішохода на той світ відправив. Чи то сам підсліпкуватий, чи то дідусь замаленький.

Затриманий:

- Удар, вроде як, несильний був. Я зупинився, вийшов з машини, подивився - там темно, вроде, хтось пішов. Я не побачив, що хтось лежить на дорозі, бо темно.

Автівку, що збила дідуся, в деталях змалював випадковий свідок ДТП. Над ранок кермувальника затримали.

Григорій Ющенко, свідок:

- Затормозила машина різко, був удар. Вийшов водитель, подивився, і резко ушов із розбитою правою фарою. Сів в машину і поїхав.

А в Одесі сімдесятирічна бабуся сама наразилася на небезпеку. Правилами дорожнього руху знехтувала і через жвавий проспект навпростець пішла! Дарма, що до пішохідного переходу якісь десять метрів. Минеться, думала бабця. А, ні! Потрапила під колеса легковика. З переломом гомілки жінку доправили до лікарні швидкої допомоги.

Алла Мерченко, співробітник УДАІ м. Одеси:

- Пожилые люди, в основном, сетуя на слабое здоровье, пересекают дорогу в неустановленных местах. При этом реакция замедленная, движения также не те, скажем так, поэтому зачастую происходят такого рода дорожно-транспортные происшествия.

Даївці кажуть: у більшості випадків пішоходи самі винні у ДТП. Але пригода в Запоріжжі перекреслює цю тенденцію. Там сімдесятидев'ятирічна жінка переходила дорогу зеброю. Все за правилами, переконують і свідки, й правоохоронці. Раптом - якийсь навіжений на "Ніссані", і - старенька під колесами. Жінка не дожила навіть до приїзду швидкої. Чому кермувальник не загальмував, з'ясовує слідство.

Дмитро Ільчук, Орлов, Піднебесна. НТН.