Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 жовтня 2009, 08:24 ДТП
На Рівненщині "швидка", що їхала рятувати дитину, потрапила у ДТП
На Рівненщині "швидка", що їхала рятувати дитину, потрапила у ДТП

Машина швидкої допомоги, що мчала на виклик до присмертної дитини, потрапила в ДТП на Рівненщині. Спецавтомобілю з маячком не поступився дорогою водій легковика.

Світлана Грох, завідувачка відділу Здолбунівської центральної районної лікарні: "Поступив виклик на швидку, що дитина помирає, не може дихати… Їхали по трасі з мигалкою, і сталося ДТП…"

"Швидка" мчала, щоб врятувати малюкові життя. Та світлові і звукові сигнали спецавтомобіля для деяких учасників руху не мали жодного значення. Водії вперто не пропускали медичної автівки.

Анатолій Овсійчук, водій "швидкої": "Рятувати їхали дитя, маячки включив, всі давали дорогу, а "Опель" ні, я і сигналив, і пішов на обгон, їхав за сотню, збавив, бо бачу на зустрічній що одне авто. Мені аби хтось з них дав кілька сантиметрів, але нуль уваги…"

Коли "швидка" повернулася на свою смугу - зачепила легковика, який її не пропустив. Водій, не зупиняючись, помчав рятувати малюка.

Анатолій Овсійчук, водій "швидкої": "Дитя не дихало, лікар зробив йому укол, взяв його на руки, заніс сам в карету, ми потім дитину пересадили в УАЗ, і я повернувся на ДТП".

Світлана Грох, завідувачка відділу Здолбунівської центральної районної лікарні: "Дитину доставили у лікарню у важкому стані, у реанімацію, зараз вона в дитячій, стан її кращий".

Водій "швидкої" пояснює, що став учасником ДТП, рятуючи малюка. Його колеги-медики з такими ситуаціями стикаються мало не щодня.

Світлана Грох, завідувачка відділу Здолбунівської центральної районної лікарні: "Ми їдемо з мигалкою на ДТП, на пологи, на утопленика, на самогубцю, включаємо мигалку, але на неї ніхто не реагує"

Василь Петрик, заступник керівника УДАІ в Рівненській області: "Не всі водії реагують на "швидку", яка їде рятувати людей. Згідно правил дорожнього руху, водій має пропустити авто з мигалкою, бо воно має перевагу".

З Рівненської області Тетяна Корпусова, Микола Мельничук, НТН.