Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 жовтня 2009, 11:19 ДТП
У Маріуполі на «Део Ланос» впала стріла крана
У Маріуполі на «Део Ланос» впала стріла крана

Помалу їдь – далі заїдеш. Знехтували цим правилом водії 20-ох автівок, що на трасі Київ-Москва зіткнулися між собою. Вистачало клопоту водіям і у Маріуполі.

Небезпека спіткала, коли не чекали.

Дмитро, водій: «На 41-му попадаєм в дуже густющий туман. Був змішаний з димом, видимість практично була нульова. Ця полоса була така плотна, і з’явилася так зненацька».

На Чернігівщині горять торф’яники. Густий дим інколи клубочиться над дорогою. Більшість водіїв вчасно на несподіванку не реагує.

Валерій, водій: «Водитель задней машины вовремя не среагировал и ударил меня в зад».

Швидкість на цьому автошляху розвити можна чималу, бо дорожнє покриття добре й заторів немає.

Олег Кирієнко, заступник керівника відділу ДАІ УМВС України в Чернігівській області: «Причины ДТП – это несоблюдение водителями автомобилей дистанции и скорости, недостаточной видимости».

Унаслідок ДТП ніхто не загинув. Тілесні ж ушкодження дістали четверо людей. Через аварію рух на трасі зупинили на 3 години.

Пошкодили засоби пересування і в Маріуполі. Там у міліційну машину врізався весільний кортеж. Автомобіль БМВ не зупинився на знак «Стоп», і вдарив патрульного ВАЗ-ика в бік. Від того «Жигулі» перекинулися на дах. Ані співробітники міліції, ані молодята не постраждали.

Але то не єдина дорожньо-транспортна пригода в Маріуполі. На «Део Ланос» впала стріла крана.

Віктор Саєнко, керівник відділу ДАІ міста Маріуполя: «Здесь обычное нарушение техники безопасности при подъеме груза. Водитель работал без так называемых опор для крана».

Водій крана був упевнений – потужності його машини вистачить, щоб вирвати кількатонний біл-борд. Тому опертя не розсував. Зрозумів, що даремно, коли вантажівку почало завалювати на бік. Вона впала на тротуар, а стріла - на легковик, що зупинився на світлофорі.

Валерий Ксенофонтов, заступник міського голови міста Маріуполя: «Не были обеспечены организационные меры безопасности. Не было перекрыто движение, выставлены знаки. Эта машина не должна была в зону работ попасть».

Автомобільний рух було паралізовано. Більше 6-ти годин не курсували тролейбуси. Стріла крана обірвала й дроти.

Олександр Золотько, керівник служби трамвайно-тролейбусного управління: «Та более трехсот, вот представьте, я насчитал более 10-ти опор плюс перекресток. А между опорами 30 метров практически».

Унаслідок аварії постраждав пасажир «Деу Ланоса». Окрім шоку, дістав легкі пошкодження. //Олена Ткаченко, Сергій Бриль, Микола Рябченко, НТН