Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 жовтня 2009, 10:57 ДТП
Харків продукує ДТП
Харків продукує ДТП

Водій приміського автобуса стверджує: уникнути зіткнення було неможливо. «Жигулі» вискочили на зустрічну смугу непередбачувано і швидкість була великою.

Ігор Смирнов, свідок: «Пьяный водитель выскочил на встречную полосу. Водитель сделал все, что мог. Реально вообще его вины там нет абсолютно».

З дев’яти постраждалих – вісьмох лікарі відпустили додому – відбулися забиттями. У тяжкому стані в реанімації перебуває двадцятирічний хлопець.

Юрій Черняк, заступник керівника УДАІ в Харківській області: «В автомобиле ВАЗ-2106 находился водитель 1975 года в нетрезвом состоянии. Который вышел на встречную полосу и допустил столкновение с автобусом «РУТА», следовавшем по маршруту Харьков – Липцы. В маршрутке находилось 20 человек с водителем».

Власник маршруту повідомив, що всі пасажири застраховані й отримають належні компенсації. А от чи відшкодують йому ремонт автобуса – питання. Доведеться чекати рішення суду – про визнання винним водія шістки і тільки потім намагатися стягнути з нього вартість ремонту. Автоперевізник підрахував: «влетів» на вісімдесят тисяч гривень.

А у самому Харкові трамвай протаранив три легковики та вантажівку. Шофери розповідають, такої спритності від трамваю не чекали. Той поїхав раптово і зім’яв кілька машин попереду.

Анатолій Сема, свідок: «Я стоял в пробке, вот как машина стоит, так и стояла, трамвай ехал – и все: оторвал, оборвал, поломал, угробил машину и все. Виноватый водитель трамвая и все».

Водій трамвая говорити про те, що трапилось, відмовляється. Але, як свідчать кермувальники, чиї машини постраждали, жінка-вагоновода начебто скаржилася, що відмовили гальма.

Богдан Шевченко, свідок: «Сначала трамвай догнал «Тойоту», которая стоит первая по ходу. Потом он прочесал по грузовику, после этого догнал «Шевроле», которая пыталась уйти и догнала меня, частично. После этого «Шевроле» ушло в сторону и трамвай уже всем весом пошел на меня».

За даними харківського «Електротрансу», в той час на лінії не було струму, тому на маршруті зупинились усі трамваї. Місце тут вузьке – міст: утворилася тиснява. Чому трамвай поїхав, коли з‘явився струм, з‘ясують експерти.

Власники побитих автівок налаштовані рішуче і вимагатимуть від транспортників стовідсоткового відшкодування. // Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харківська область, НТН.