Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 жовтня 2009, 10:46 ДТП
Жахливі ДТП на Одещині: 9 смертей за три дні
Жахливі ДТП на Одещині: 9 смертей за три дні

Попри високі штрафи, кількість грубих порушень на дорозі вражає. Лише в Одеській області за три останні дні аварії забрали 9 життів. У ДТП з вини неуважних водіїв гинуть їхні пасажири та випадкові пішоходи.

Найрезонансніша автопригода сталася на трасі Одеса-Південний. Мікроавтобус, який віз працівників порту на роботу, постраждав від «Ниви-Шевроле», що вилетіла на зустрічну смугу. В результаті лобового зіткнення обидва водії і пасажир автобусу загинули на місці. Ще семеро людей, серед яких 8-річний хлопчик, травмовані.

Віталій Чайка, старший інспектор УДАІ в Одеській області: «Микроавтобус «Киа Прежио» двигался по направлению с города Одесса в город Южный. Ему навстречу двигался автомобиль «Шевроле Нива», который по предварительным данным выехал на полосу встречного движения, где произошло столкновение».

Посеред самого міста Південного водій автівки «Ніссан Санні» також не впорався з керуванням. На шаленій швидкості налетів на бетонну електроопору. Тіла загиблих, кермувальника та його супутника, яким по 30 років, з розтрощеної автівки визволяли кілька годин. Причини страшної катастрофи з’ясовують.

5 розбитих автівок в одному ДТП. Через власника «Тойоти» троє людей потрапили до лікарні. Чоловік нісся зустрічною смугою і зіштовхнувся спочатку з «Шеврове», а потім з «Опелем». Ударом «Опель» відкинуло ще на дві машини, що рухалися за ним.

Алла Марченко, старший інспектор ДАІ міста Одеси: «По данному происшествию ведется следствие. Обстоятельства устанавливаются. Но следует отметить, что все водители, управляя транспортными средствами, обязаны помнить о том, что необходимо соблюдать ПДД, а также быть предельно внимательным. Потому что дорожная ситуация меняется ежесекундно, даже не ежеминутно. Поэтому всегда необходимо следить за дорожной обстановкой и соблюдать правила дорожного движения».

Від початку року в аваріях на Одещині загинули 196 осіб, зокрема 9-ро дітей. Найчастіші причини аварій – виїзд на зустрічну смугу, нехтування червоним знаком світлофора та алкогольне сп’яніння.

Алла Марченко, старший інспектор ДАІ міста Одеси: «Каждый водитель должен понимать и осознавать то, что он совершает, управляя транспортным средством. Либо рассчитывая то, что он садится за руль автомобиля в нетрезвом состоянии, какие последствия затем будут».

Сумна статистика свідчить: неуважні – приречені. Стосується це й пішоходів. Під колеса найчастіше потрапляють діти до 7 років та пенсіонери після 60-ти. //Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеська область, НТН