Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 вересня 2009, 11:30 ДТП
Лікар-вбивця намагався втекти від покарання
Лікар-вбивця намагався втекти від покарання

Автопригода з фатальними наслідками поблизу села В’язової. За півсотні метрів від пішохідного переходу автомобіль збив людину. Швидкість була такою, що збитого чоловіка відкинуло на кількадесят метрів. Пізніше експерти встановили – загиблий переходив дорогу напідпитку. Водій діяв швидко – відтягнув збитого на узбіччя, сів в авто та й чкурнув.

Олександр Литвин, заступник керівника Жовківського РВ міліції: «Автомобіль з місця події скрився, але залишилися осколки: кусочки бампера, фари автомобіля і по даних осколках ми встановили, що даний автомобіль – це Тойота Прадо».

Розпочалися пошуки. За три дні міліціянти оглянули майже триста позашляховиків моделі «Тойота Прадо», зареєстрованих на Львівщині. Проте жоден з них не мав характерних для зіткнення пошкоджень кузова.

Ярослав Ковальчук, інспектор УДАІ у Львівській області: «І коли залишилося декілька автомобілів довший час не могли з‘ясувати місце знаходження одного з автомобілів. Власник кожного разу відмовлявся зустрітися, вдома його не було, пояснював, що транспортним засобом він не користується, а користується його син, який проживає в Івано-Франківській області. Залишив контактні телефони, але показати телефони ні він не зміг і телефон сина не відповідав».

Пізніше з‘ясували – розшукуваний відвіз своє авто аж на Івано-Франківщину, де в майстерні над пошкодженнями залізного коня вже працювали ремонтники. Коли затримували утікача, він вже пакував валізи.

Ярослав Ковальчук, інспектор УДАІ у Львівській області: «Шляхом оперативно-пошукових заходів було затримано того громадянина. Машина в якій його було затримано в нього вже були речі спаковані, видно людина збиралася вже кудись втікати».

Чоловік, який до речі працює лікарем, не заперечував своєї вини і розповів свою версію того, що сталося тієї ночі.

Олександр Литвин, заступник керівника Жовківського РВ міліції: «Він зараз зізнався, що він втік, що зробив такий вчинок… каже шоковий стан, за це він буде ясно, що покараний однозначно».

Підозрюваний переконує – коли тікав, збита ним людина була вже мертвою. Якщо ж він залишив нещасного помирати, це значно ускладнить його становище. Утім, усі крапки над «І» розставить слідство.

Василь Пісний, керівник ГУ МВСУ у Львівській області: «Хотів би звернутися до учасників дорожнього руху, щоб ніхто не думав скриватися з місця пригоди, тому що це, як правило, будуть обтяжуючі обставини і людина буде нести відповідне покарання. Від ДТП ніхто не застрахований. Можливі різні випадки, але якщо людина зупинилася, надала першу медичну допомогу, і є ті чи інші обставини, слідство встановить, можливого його і вини немає. Але в цій ситуації ми знаємо, що вина є».

Наразі проти лікаря-утікача відкрили кримінальну справа – за порушення правил дорожнього руху, яке призвело до смерті постраждалого. Покарання за такий злочин – до 8 років ув’язнення. // Уляна Сенько, Юрій Котоус, Львівська область, НТН.