Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2009, 10:56 ДТП
Водій збив пішохода і втік, а потім повернувся за номерним знаком
Водій збив пішохода і втік, а потім повернувся за номерним знаком

Злочинець повертається на місце злочину: детективна істина підтвердилася на Львівщині. Водій збив на смерть пішохода і втік. Але не помітив, як загубив там незаперечний доказ своєї провини. За дві години чолов’яга приїхав замітати сліди.

Усе відбулося ось тут, на відрізку автодороги Львів-Краківець, поблизу селища Івано-Франково. Ситуація до болю знайома ДАЇ-вцям: пішохід загинув, водій втік, жодних свідків. Та цього разу правоохоронцям пощастило. Винуватець ДТП залишив на місці події візитівку – номерний знак свого авто.

Міліцію викликав хтось із водіїв. Він побачив тіло літнього чоловіка обабіч дороги. ДАЇ-вці не повірили своїм очам - посеред дороги лежав значок «Хонда», уламки радіатора та номерний знак. Такого інспектори за своє життя не пригадують.

Ігор Хомик, інспектор УДАІ у Львівській області: «Це велика рідкість, що номер лишається на місці пригоди».

На правоохоронців чекала ще більша несподіванка. За дві години після аварії за 50 метрів від місця події зупинився позашляховик. Із нього вийшов заможний, на вигляд, чоловік. Він підійшов ближче та, маскуючись під витріщак, почав тупцювати біля тіла загиблого та автомобільного номера.

Ігор Хомик, інспектор УДАІ у Львівській області: «Ті, хто хтів просто подивитися, могли під’їхати – там є площадка. Від’їхати на таку відстань і йти пішком. Зокрема цю людину бачили тут вперше. Він не є місцевий мешканець, тому він привернув увагу. Ми звернули увагу і пішли за ним. Коли він побачив, що за ним ідуть працівники міліції, від’їхав на слідуючу заправку».

30-річний чоловік не зумів приховати хвилювання, і без вагань у всьому зізнався. Каже - начебто не помітив місцевого мешканця, що раптом вибіг на дорогу.

Олег Баран, старший інспектор УДАІ у Львівській області: «Ну зразу, можна сказати, признався, що це зробив він і був в шоці, тому поїхав з місця пригоди».

Відсутність номерного знаку власник позашляховика помітив уже у Львові, де заховав побитий автомобіль у гаражі. Найімовірніше, номер був погано прикручений. А пішохід добряче вдарився об бампер.

Олег Баран, старший інспектор УДАІ у Львівській області: «Так як саме зіткнення прийшлось на середину автомобіля, де прикріплений номерний знак і в результаті чого номерний знак був загублений».

Тепер «Хонда» знаходиться на штрафмайданчику, а її власник - на підписці про невиїзд. Доля обох у руках правоохоронців. //Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львівська область, НТН