Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 вересня 2009, 12:01 ДТП
Завдяки програмі «Свідок» справжній винуватець ДТП опинився за ґратами
Завдяки програмі «Свідок» справжній винуватець ДТП опинився за ґратами

Три роки тривало розслідування однієї з ДТП в Красному Лучі, що на Луганщині. П’яний водій віз свою дівчину, не впорався з кермуванням, легковик виїхав на зустрічну смугу і наскочив на іншу автівку. Пасажирка померла в лікарні. Згодом водій звинуватив загиблу у скоєнні аварії. Мати дівчини звернулася до програми «Свідок». І разом з нашими журналістами домоглася справедливості.

Про трагедію, яка сталася на цьому повороті у Красному Лучі, нині нагадує хіба що вінок. Мати загиблої Ганни каже, що це місце оминає. Бо тут втратила сенс свого життя – 20-річну доньку.

Ольга Дудченко, мати загиблої: «Очень многие видели эту аварию. Это все произошло вот на этом месте».

Про нещастя мати дізналася вночі. Її знайомі повідомили, що машина, в якій їхала донька разом зі своїм хлопцем, потрапила в дорожньо-транспортну пригоду. Коли примчала на місце, в розбитій машині лежала Ганна, водія ж автівки вже не було – батьки відвезли його в лікарню. Дівчина так і не прийшла до тями - за 10 днів вона померла в реанімації.

Ольга Дудченко, мати загиблої: «Представьте, вырастить дитя, чтобы какая-то мразь убила ее и все...»

Як грім з ясного неба ударила пані Ольгу звістка про те, що хлопець доньки звинуватив її у скоєнні ДТП. Мовляв, кохана підштовхнула його, він не впорався з кермом, виїхав на зустрічну смугу і врізався в автівку.

Тетяна Пелюх, суддя Краснолуцького міського суду: «Суд также учитывает, что подсудимый занимался тайским боксом. Крепкого телосложения, а погибшая худенькая и маленькая. Исходя из этого, суд признает показания лживыми».

Окрім того, суд виявив масу порушень, маніпуляцій і знищення доказів вини водія. Та чи причетні до цього міліціянти – представники Феміди не сповістили.

Надія Побережна, юристка: «Для того, чтобы были приняты меры по отношению к следователю и его начальству, должны быть приняты меры, чтобы в дальнейшем не фабриковались дела. А в данном случае произошло должностное преступление».

Та й до самого суду справа дійшла тільки після того, як мати загиблої звернулася до програми «Свідок». Водія автівки Олександра Воронова зрештою визнали винним у скоєнні злочину. Молодика покарали 5-ма роками позбавлення волі. Просто в залі суду його заарештували і посадовили за ґрати.

Водночас вирок незадовільнив жодної сторони. Одна вважає його занадто м’яким, інша – занадто суворим.

Антоніна Касяненько, державний звинувачувач: «Я удовлетворена степенью наказания. Не могу сказать, что удовлетворена лишением свободы на 5 лет. Я ориентировалась на наказание в виде 8 лет. Думаю, что обжаловаться будет всеми сторонами».

Поки ж адвокати засудженого готують апеляцію, він сидітиме за ґратами. //Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН